Президентът на САЩ Джо Байдън нарече в сряда руския си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън нарече в сряда руския си
Коментари Харесай

Байдън нарече Путин „военнопрестъпник”, Песков определи реториката му за „недопустима и непростима”

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова в сряда съветския си сътрудник Владимир Путин „ военнопрестъпник” поради дейностите му в Украйна.

След като беше запитан дали Путин е военнопрестъпник, Байдън в началото отговори, че към момента не е подготвен да го дефинира като подобен, само че единствено минути по-късно той сподели:

„ Смятам, че той е боен престъпник”.

Байдън направи изявлението по време на събитие в Белия дом, откакто по-рано утвърди нова военна помощ за Украйна за един милиард $, която включва противовъздушни и противотанкови оръжия, както и дронове.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков реагира неотложно на мненията, като упрекна Байдън в „ неприемлива и непростима реторика”.

Пред организация ТАСС представителят на съветското президентство съобщи, че това е непростимо изявление на началник на страна, от чийто бомби са починали стотици хиляди хора по целия свят.

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки по-късно сподели, че президентът е говорел от сърце, откакто е видял „ безчовечен “ облици на насилието в Украйна. Тя означи, че има обособен юридически развой, управителен от Държавния департамент, за установяване на военните закононарушения - и той е в ход.

Официалният акаунт на президента в Twitter разгласява следният текст: „ Путин нанася ужасяващи разрушения и смут на Украйна – бомбардира жилищни здания и родилни отделения... това са зверства. Това е безсрамие за света “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР