Президентът на САЩ Джо Байдън нарече руския си колега Владимир

...
Президентът на САЩ Джо Байдън нарече руския си колега Владимир
Коментари Харесай

Байдън нарече Путин разбойник и диктатор – убиец. Москва определи думите му за безсилие

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова съветския си сътрудник Владимир Путин „ деспот – палач “ и „ чист бандит “. Това се случи по време на негова среща с ирландския министър председател Лио Варадкар.

Новината идва на фона на поредност от обществени, почнали още през 2021 година, които обаче поради гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални и продължаващата война в Украйна.

Изказването на американския президент идва и в разгара на, на които негов конкурент ще бъде Доналд Тръмп. Самият Тръмп се е изказвал положително за Путин.

В русия сред 15 и 17 март се организират президентски избори, на които се чака Путин да бъде избран отново за следващ мандат.

„ Той[Путин бел. ред.] e диктатор-убиец, чист бандит, който води неморална война против украинския народ “, сподели Байдън. Той за следващ път насочи рецензии към Републиканскат партия за забавянето на изпращането на военна помощ за Украйна.

„ Такива изрази не са от изгода за държавните глави. Едва ли Америка може да се гордее с това “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков .

Посланика на Москва във Вашингтон Анатолий Антонов дефинира думите на Байдън като „ изтощение пред искрено слабите външнополитически резултати от активността на [американската] администрация, която търпи неуспех след неуспех “.

Съединени американски щати и Русия са в изострени връзки след началото на съветската инвазия в Украйна. Администрацията на Джо Байдън инициира даването на военна, филантропична и финансова помощ в размер на стотици милиарди долари. Тя наложи и редица наказания против съветската стопанска система и свързани с властта руснаци дружно с Европейски Съюз и други страни от Запада.

Байдън се трансформира в международния водач, който най-остро подлага на критика Русия и Владимир Путин и непрекъснато подчертава върху потребността за обединяване на Запада против дейностите на Москва. Това доста го отличава от съперника му на идните избори Доналд Тръмп, който е срещу продължение на военната помощ за Украйна и твърди, че може да контракти мир сред Киев и Москва.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР