Президентът на САЩ Джо Байдън леко увеличава преднината си пред

...
Президентът на САЩ Джо Байдън леко увеличава преднината си пред
Коментари Харесай

С 41 процента подкрепа Байдън увеличава преднината си пред Тръмп, който получава 37

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън леко усилва преднината си пред Доналд Тръмп преди президентските избори през ноември, защото републиканският претендент се приготвя за началото на първия от четирите идни наказателни процеса.
 
Това сочат данните от ново изследване на Reuters/Ipsos. Анкетата на Reuters/Ipsos е извършена измежду 833 пълнолетни жители при започване на месец април.
 
Около 41% от записаните гласоподаватели в допитването показват, че биха дали своят вот за Байдън, в случай че изборите се проведат през днешния ден. 37 % от запитаните пък са подготвени да дадат гласа си за Доналд Тръмп. Останалите 22 % от респондентите към момента не са избрали претендент, склонни са да гласоподават за трети претендент или въобще няма да гласоподават.
 
Очакванията са изборите през ноември да бъдат много оспорвани. Това е първият реванш на президентските избори в Съединени американски щати от близо 70 години.
 
Тръмп би трябвало да се яви в правосъдна зала в Манхатън на 15 април за началото на първия от четирите висящи наказателни процеса. Байдън пък търпи рецензии поради поддръжката му за Израел във войната с Хамас.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР