Президентът на САЩ Джо Байдън, който се бори за спечелване

...
Президентът на САЩ Джо Байдън, който се бори за спечелване
Коментари Харесай

Пред Байдън и Тръмп вече няма прегради

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който се бори за продобиване на кандидат-президентската номинация на Демократическата партия завоюва партийните първоначални избори в щата Джорджия, създадени във вторник.

Така той си обезпечи повече от нужния брой делегати, които да го поддържат на партийния конгрес през август, когато публично ще бъде повдигнат за претендент за президент, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция.

Байдън се нуждаеше от поддръжката на 1968 делегати, само че стана ясно, че той трансферира броя с постъпването на първите резултати от изборите в Джорджия. Очакват се и резултатите от първичните избори на партията в щатите Мисисипи, Вашингтон, както и от Северните Мариански острови и от гласуването на демократите в чужбина, разяснява Ройтерс.

Републиканецът Доналд Тръмп, който няма съперници за републиканската кандидат-президентска номинация след отдръпването на Ники Хейли предходната седмица, няколко часа след Байдън също преодоля това затруднение и трансферира нужната му численост от 1215 делегати.

Републиканците имаха същия ден първоначални избори в четири щата, включително и в Джорджия. Към понеделник Тръмп имаше потребност от 139 делегати, с цел да трансферира прага от нужната численост от 1215 делегати, които да го поддържат на партийната конференция през лятото. На първичните избори на републиканците в щатите Джорджия, Хавай, Мисисипи и Вашингтон се излъчваха общо 161 републикански делегати.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР