Президентът на САЩ Джо Байдън каза във вторник, че ще

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза във вторник, че ще
Коментари Харесай

Байдън планира посещение във Виетнам

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели във вторник, че ще пътува до Виетнам скоро, оповестява " Ройтерс ".

Страната желае да промени връзките си със Съединените щати и да стане сътрудник.

Байдън направи забележките, до момента в който приказва на политическа акция за набиране на средства в Ню Мексико.

Припомняме, че през юли  Съединени американски щати оповестиха, че считат за приоритет построяването на мощни връзки в региона на стопанската система и сигурността с Виетнам. Това ще помогне за напредъка на един свободен и отворен Индо-Тихоокеански район.

Това съобщи министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън по време на среща с виетнамския министър председател Фам Мин Чин при визитата си във Виетнам. То бе ориентирано към подсилване на връзките на Америка в Азия.

Йелън разгласи, че Съединени американски щати се ангажират да активизират 15 милиарда $ в поддръжка на приемането на възобновима сила от Виетнам като част от Партньорството за обективен енергиен преход или JETP. По този метод Г-7 има намерение да помогне на страната последователно да се откаже от зависимостта си от изкопаеми горива.

Министърката поздрави страната за възходящите вложения в промишленостите ѝ, в това число в областите на компютърни чипове и възобновима сила.
 Джанет Йелън посещава Виетнам за да изградят вериги за доставки
Джанет Йелън посещава Виетнам за да изградят вериги за доставки

Тя се срещна с виетнамския министър председател Фам Мин Чин

" Виетнам също е непосредствен стопански сътрудник, като нашата двупосочна търговия доближи рекордни равнища предходната година. Съединените щати служат като най-големият експортен пазар на Виетнам, сподели тя. Приоритет за нашата администрация е да задълбочим икономическите ни връзки и тези за сигурност с Виетнам през идните месеци и години. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР