Президентът на САЩ Джо Байдън каза в сряда, че Вашингтон

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза в сряда, че Вашингтон
Коментари Харесай

Бъйдън - тъжен и възмутен, обвини палестинската страна за ударената болница

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели в сряда, че Вашингтон ще даде на Израел всичко належащо, с цел да се отбрани, до момента в който води война против палестинската въоръжена формация " Хамас ", която съгласно него наподобява е отговорна за опустошителния гърмеж в болница в Газа , предава Ройтерс.

Байдън, който кацна в Израел и се срещна с премиера Бенямин Нетаняху рано в сряда, сподели, че " Хамас " е по-лош от " Ислямска страна " поради убийствата си на цивилни израелци при изненадващата офанзива на 7 октомври, която провокира последното израелско-палестинско обостряне.

Американският президент сподели, че е " печален и засегнат " отвъв вторник, при която съгласно " Хамас " са починали стотици хора.

" Въз основа на това, което видях, наподобява, че е направено от другата страна (палестинците -бел.ред.), а не от Вас. Но има доста хора, които не са сигурни, тъй че имаме доста - би трябвало да преодолеем доста неща ", сподели Байдън.

, че детонацията е породена от палестинска ракета, която не е съумяла да доближи задачата си. " Хамас " отхвърля това. Кръвопролитието там провокира към този момент яростни антиизраелски митинги в района.

Байдън сподели, че 31 американци са измежду повече от 1300 израелци, убити при офанзивата на " Хамас " на 7 октомври.
 Байдън отива в Израел да задава
Байдън отива в Израел да задава " сложни въпроси ", само че като другар

Той ще се срещне и с родственици на жертви заложници след нахлуването на " Хамас "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР