Президентът на САЩ Джо Байдън каза в понеделник, че вярва,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза в понеделник, че вярва,
Коментари Харесай

Байдън вярва в сделката за освобождаването на някои от заложниците от Хамас

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели в понеделник, че има вяра, че сделката за освобождението на някои от заложниците, държани от " Хамас " в Газа е покрай сполучлив край, оповестява " Ройтерс ".

Миналата седмица катарски медиатори търсиха договорка сред Израел и " Хамас "  за замяна на 50 заложници в подмяна на тридневно преустановяване на огъня, което би помогнало за увеличение на доставките на незабавна помощ за цивилни в Газа, цитирайки чиновник, осведомен за договарянията.

Около 240 заложници бяха взети по време на смъртоносната трансгранична атака на " Хамас " в Израел на 7 октомври, което накара Израел да нахлуе в дребната палестинска територия, с цел да унищожи ислямистката въоръжена група.

Около 1200 души, най-вече цивилни, бяха убити при нападението на Хамас, съгласно израелските данни, най-смъртоносният ден в 75-годишната история на Израел, добавя news.bg. 

Оттогава държавното управление на Газа, ръководено от Хамас, каза, че най-малко 13 000 палестинци са били убити, в това число минимум 5 500 деца, от безмилостните израелски бомбардировки.

Въпреки продължаващите боеве, посланикът на Израел в Съединените щати Майкъл Херцог сподели пред ABC News в неделя, че Израел се надява забележителен брой заложници да бъдат освободени от " Хамас " " през идващите дни ".

Роднини на някои от 240-те души, държани от " Хамас " в Газа, призоваха крайнодесните израелски депутати в понеделник да не постановат предложеното смъртно наказване за хванатите палестински екстремисти, като споделиха, че даже говоренето за това може да заплаши заложниците. 

Някои от роднините на хората, държани в плен от " Хамас " в Газа, се тревожат, че публичността към дебата за смъртното наказване може да провокира репресии, макар че надеждите за договорка за освобождението на някои от заложниците нарастват.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР