Президентът на САЩ Джо Байдън каза в интервю за телевизионния

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза в интервю за телевизионния
Коментари Харесай

Байдън не мисли, че сваленият балон вреди на отношенията с Китай

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели в изявление за телевизионния канал Пи Би Ес, че връзките с Китай не са потърпевши съществено от случая със засечения в американското небе и свален след това балон, за който Вашингтон разгласи, че е шпионски. Байдън още веднъж съобщи, че Съединени американски щати са подготвени за състезание с Пекин, само че не желаят спор, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Не ", съобщи изрично стопанинът на Белия дом в излъчен фрагмент от изявлението, в отговор на въпрос за отражението на случая с балона върху двустранните връзки. " Аз беседвам с тях (китайците). Разговарял съм преди със Си Цзинпин, нашият екип също беседва с техните хора. "

Китай споделя, че аеростатът е бил предопределен за метеорологични и научни цели.

Сваленият край крайбрежията на Южна Каролина китайски балон е бил част от огромна стратегия за наблюдаване на Китай, развивана от " няколко години ", съобщи Пентагонът, представен от Асошиейтед прес.

Такива балони са прелитали над територията на Съединени американски щати общо четири пъти при ръководството на президентите Доналд Тръмп и Джо Байдън, само че Вашингтон не е съумял незабавно да откри, че това са разследващи балони, сподели бриг. ген. Пат Райдър, прессекретар на американското министерство на защитата. Но по думите му " последвалите разследващи разбори " са разрешили на Съединени американски щати да заключат, че става дума за китайски опити за шпионаж, и да научат " много повече " за програмата.

Той отхвърли да даде повече детайлности за предходните случаи, в които в американското небе са засичани сходни балони. Райдър съобщи само, че става дума за прехвръкване над " места, които биха представлявали интерес за Китай ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР