Президентът на САЩ Джо Байдън каза в интервю за Си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза в интервю за Си
Коментари Харесай

Байдън не вижда смисъл да се среща с Путин сега

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели в изявление за Си Ен Ен, че не желае да се среща с съветския деспот Владимир Путин на срещата на Г-20 и не вижда смисъл да го прави.

Вчера съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че страната му е отворена към такава среща на върха и даже предложи тя да се състои на срещата на Г-20 на индонезийския остров Бали идния месец.

Според американския президент евентуална среща би зависела от това какво би желал да обсъди руският президент. Байдън уточни, че в случай че тематиката ще бъде осъдената на затвор в Русия американска баскетболна звезда Бритни Грайнър, той ще бъде подготвен да събеседва с Путин.

" Но вижте, той се държи грубо. Смятам, че е направил военни закононарушения и по тази причина не виждам причина да се срещам с него в този момент ", акцентира президентът на Съединени американски щати.

Както по-рано заяви организацията, администрацията на Съединени американски щати възприема изказванията на съветския министър Лавров за хипотетичната опция за договаряния сред Руската федерация и Украйна като „ театралничене “ на фона на съветските ракетни нападения срещу украински градове, а не като градивно предложение за дипломатически разговор за мир.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР