Президентът на САЩ Джо Байдън каза на китайския президент Си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза на китайския президент Си
Коментари Харесай

Байдън и Си Дзинпин се противопоставиха на заплахите за използване на ядрено оръжие в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели на китайския президент Си Дзинпин по време на среща в Бали, че съперничеството сред двете страни не би трябвало да се трансформира в спор, за което би трябвало да бъдат създадени специфични правила. Това оповестиха от пресслужбата на Белия дом.

" Двамата водачи искрено разискаха целите и желанията на страните си по редица въпроси. Президентът Байдън изясни, че Съединените щати ще продължат да се конкурират интензивно с КНР, в това число вложение в източници на мощ вкъщи и сливане на сили със съдружници и сътрудници към Той повтори, че това съревнование не би трябвало да ескалира в спор ", се споделя в изказването след срещата на водачите.

Американският президент също означи, че Вашингтон и Пекин би трябвало да поддържат отворени " линиите за връзка “. Според Байдън той и Си Дзинпин са инструктирали експертите от своите страни да разработят правила, които ще " допринесат за постигането на набелязаните цели “.

Байдън също сподели на Си Дзинпин, че Съединените щати се придържат към политиката на " обединен Китай “ и се опълчват на смяната на статуквото в Тайванския проток.

Президентът на Съединените щати на среща със Си Дзинпин засегна обстановката в Украйна. Лидерите на Съединени американски щати и Китай се опълчиха на заканите от потребление на нуклеарно оръжие в Украйна. " Президентът Байдън и президентът Си Дзинпин се съгласиха, че в никакъв случай не би трябвало да се води нуклеарна война и не може да бъде извоювана, и подчертаха своето опълчване на потреблението или опасността от потребление на нуклеарни оръжия в Украйна “, се споделя в документа.

Те се съгласиха, че нуклеарна война в никакъв случай не би трябвало да се води и не може да бъде извоювана.

Джо Байдън и Си Дзинпин се договориха и за посещаване на държавния секретар на Съединени американски щати Блинкен в Китай.

Байдън на среща с ръководителя на Китайската национална република изрази безпокойствие от " провокативните дейности " на КНДР.

Превод и редакция: Рени ТОМОВИЧ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР