Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че смъртоносният взрив в

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че смъртоносният взрив в
Коментари Харесай

Байдън подкрепя разказа на Израел за смъртоносната експлозия в болница в Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че смъртоносният гърмеж в болница в Газа наподобява е породен от палестински бойци, подкрепяйки описа на Израел за случая, до момента в който посещава страната.

Г-н Байдън, който кацна в Тел Авив в сряда, сподели, че е „ надълбоко тъжен и засегнат “ от детонацията.

Израелските военни споделиха, че това е породено от несполучливо изстрелване на палестинска ракета.

Но палестински чиновници сподели, че израелски въздушен удар е блъснал болничното заведение.

По време на визитата си господин Байдън също разгласи, че Израел се е съгласил да пусне филантропична помощ от Египет в Газа.

Достъпът до храна, вода, гориво и електрическа енергия е блокиран от Израел от началото на спора, предизвиквайки дълбоки филантропични опасения.

Израел, сподели президентът, се е съгласил да допусне помощта въз основа на разбирането, че ще отиде на цивилни, а не на Хамас.

Г-н Байдън също сподели, че 100 милиона $ (82 милиона паунда) от финансиране от Съединени американски щати ще бъдат отпуснати за поддръжка на палестинските цивилни.

Малко по-късно министър председателят Бенямин Нетаняху удостовери, че Израел няма да попречи на храната, вода и медикаменти, отиващи от Египет към цивилното население в южната част на Газа.

Той обаче няма да разреши каквато и да е помощ да премине през личната му територия, до момента в който не бъдат арестувани заложници от Хамас са освободени. Близо 200 души са били отвлечени, споделя Израел.

Кои са заложниците, взети от Хамас от Израел? Посещението на Байдън в Израел е хазарт с високи залози

Високият господин Байдън -stakes визитата беше помрачено от гърмежа в арабската болница Ал-Ахли във вторник вечерта, който в допълнение разпали напрежението и провокира митинги в целия район.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР