Президентът на САЩ Джо Байдън изразил пред китайския си колега

...
Президентът на САЩ Джо Байдън изразил пред китайския си колега
Коментари Харесай

Си и Байдън си размениха предупреждения за Тайван

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изразил пред китайския си сътрудник Си Цзинпин своите безпокойства за обстановката с човешките права в страната му и предизвестил Китай да не прави " едностранен опит " за смяна на статута на Тайван, съобщи Франс прес, като се базира на Белия дом.

Комюникето бе оповестено след видеоконферентна среща сред водачите на двете най-големи международни сили. Разговорите им продължиха повече от три часа, отбелязва Ройтерс.

Белият дом заяви, че Байдън изразил своите " безпокойства по отношение на практиките (на Пекин) в Синцзян, Тибет и Хонконг, и за човешките права като цяло ". Съединените щати остават правилни на правилото за " обединен Китай ", само че " се опълчват твърдо " на всеки " едностранен (опит) за смяна на статуквото или за подкопаване на мира и стабилността в Тайванския пролив ", дал да се разбере той.

Китайският президент от своя страна предизвестил американския си сътрудник " да не си играе с огъня ", като работи за независимостта на Тайван, съобщи Франс прес, като се базира на министерството на външните работи на Китай.

" Тайванските управляващи на няколко пъти пробваха да (придобият) самостоятелност (с помощта на САЩ), а някои в Съединените щати се пробват да употребяват Тайван, с цел да управляват Китай ", установил Си Цзинпин. Той подчертал, че " това е една доста рискова наклонност " и предизвестил Байдън " да не си играе с огъня ".

Земята е задоволително огромна за развиването и на Китай, и на Съединени американски щати, изтъкнал Си Цзинпин, представен от Ройтерс. Затова, добавил той, двете международни сили не би трябвало да играят игри с нулев резултат, осведоми Българска телеграфна агенция.

Си и Байдън разискали " стратегически, фундаментални въпроси ", заяви китайската държавна осведомителна организация Синхуа. Тя дефинира диалозите им като " откровени, градивни, всъщност и плодотворни ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР