Президентът на САЩ Джо Байдън изрази увереност, че ще има

...
Президентът на САЩ Джо Байдън изрази увереност, че ще има
Коментари Харесай

Байдън уверен, че ще разговаря със Си Дзинпин на срещата на Г-20

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрази убеденост, че ще има среща с китайския си сътрудник Си Дзинпин по време на срещата на върха на Г-20 в Бали, Индонезия, съобщи Франс прес.

" Ако той бъде там, аз съм сигурен, че ще се видя с него ", съобщи Байдън в отговор на журналистически въпрос за възможна среща сред двамата.

Двамата водачи разговаряха по телефона на няколко пъти, само че не са се срещали, откогато Байдън пристигна на власт.

Президентът на САЩ проведе телефонен диалог с новата английска премиерка Лиз Тръс, съобщи Ройтерс.

Двамата водачи реализираха единодушие да укрепят в допълнение връзките сред страните си на фона на опълчването с Русия.

" Нямам самообладание да работя за задълбочаване на специфичните връзки сред страните ни и тясно да си подпомагам (с Лиз Тръс) по въпросите от международно значение, измежду които е и продължаването на оказване на помощ на Украйна ", написа Байдън в Туитър.

Байдън и Тръс разискаха усилването на съдействието в границите на НАТО и отбранителния алианс сред Съединени американски щати, Австралия и Обединеното кралство, който бе образуван предходната година за опълчване на растящото въздействие на Китай, се споделя в изказване на канцеларията на Тръс.

В изказване на Белия дом се споделя, че американският президент и английската премиерка са разискали съдействието по отношение на спора в Украйна, а също по този начин и провокациите, свързани с Китай и Иран.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР