Президентът на САЩ Джо Байдън използва вечерята с група за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън използва вечерята с група за
Коментари Харесай

Байдън призовава за край на омразата във всички форми

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън употребява вечерята с група за правата на ЛГБТК във Вашингтон, с цел да осъди антисемитизма и ислямофобията на фона на войната сред Израел и " Хамас ".


„ Преди седмица видяхме омразата, проявена по различен метод, с най-жестокото кръвопролитие на евреи след Холокоста “, сподели Байдън. „ Повече от 1300 почтени живота са изгубени в Израел, в това число минимум 27 американци. Деца, баби и дядовци са отвлечени, държани заложници от Хамас. "

Президентът се обърна и към обстановката в Газа, която той дефинира като " филантропична рецесия ".

„ Невинни палестински фамилии – и голямото болшинство нямат нищо общо с Хамас – се употребяват като живи щитове “, съобщи американският президент.

Байдън назова офанзивите увещание, че „ омразата просто се крие под скалите, до момента в който не получи малко О2 “, добавяйки, че историята ни е учила неведнъж, че „ антисемитизмът, ислямофобията, хомофобията и трансфобията са свързани “.

„ Омразата към една група, оставена без отговор, отваря вратата за повече ненавист, към повече групи, по-често, с подготвеност “, акцентира Байдън, като означи, че „ противоотровата против омразата е любовта, а мълчанието е съучастничество “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР