Президентът на САЩ Джо Байдън издаде заповед, с която разреши

...
Президентът на САЩ Джо Байдън издаде заповед, с която разреши
Коментари Харесай

Байдън даде зелена светлина за налагане на санкции срещу Судан

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън издаде заповед, с която позволи налагането на наказания против Судан , осведоми БиБиСи. Той съобщи, че боевете в страната би трябвало да бъдат прекъснати.

Байдън назова насилието покруса и изменничество към суданския народ. По думите му н асилието в Судан е необикновена и изключителна опасност за националната сигурност и външната политика на Съединените щати.

Директорът на Националното разузнаване Аврил Хейнс съобщи пред Сената на Съединени американски щати, че спорът евентуално ще се проточи, защото и двете страни имат вяра, че могат да завоюват с военни средства и нямат задоволително тласъци да договарят.

Последното преустановяване на огъня не устоя дълго, защото тежките боеве не престават в столицата Хартум, както и в прилежащите градове Омдурман и Бахри.
 Организация на обединените нации оказва напън върху воюващите генерали в Судан
Организация на обединените нации оказва напън върху воюващите генерали в Судан

Опит за прекъсване на сраженията

Световната продоволствена стратегия пресметна, че хранителна помощ на стойност над 13 милиона $, предопределена за Судан, е била разграбена след експлоадирането на боевете предишния месец.

Според УНИЦЕФ обстановката в Судан върви към злополука, тъй като младежите от ден на ден попадат в кръстосания огън.

Припомняме, че избухнаха в средата на април. Паравоенната организация на корпуса за бързо реагиране влезе във въоръжен конфликт с армията на страната. От началото си спорът взе стотици жертви. СЗО прикани за. Повече от 800 000 души. Няколко пъти бе, само че това на боенните дейности.
 Войната в Судан заплашва с апетит Източна Африка
Войната в Судан заплашва с апетит Източна Африка

Затруднен достъп на филантропичната помощ и нараснали цени заплашват бедстващото и преди спора население
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР