Президентът на САЩ Джо Байдън издаде изпълнителна заповед в петък,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън издаде изпълнителна заповед в петък,
Коментари Харесай

Джо Байдън удари Северен поток 2 с нови санкции

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън издаде изпълнителна заповед в петък, която разрешава налагане на наказания против съветските тръбопроводи за експорт на сила, съобщи АП.

Това е реалност едвам месец, откакто Вашингтон да не пречи на довършването на газопровода от Русия през Балтийско море.

Съединени американски щати постановат нови наказания против плана " Северен поток 2 ", удостовери държавният секретар Антъни Блинкън.

Според Белия дом, уголемяват въздействието на Москва върху енергийните запаси на Европа и отслабват сигурността на Украйна и страните от НАТО от Източния фланг на Алианса.
 Украйна решена да спре старта на
Украйна решена да спре старта на " Северен поток 2 "

Киев се готви да апелира узаконяването, в случай че бъде признато тази година

След заповедта на Джо Байдън, Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи санкционирането на съветски транспортен съд и двама души, участващи в газопровода " Северен поток 2 ". Новите наказателни ограничения усилват общия брой на глобените формирания по отношение на тръбата Русия-Германия до 7 души и 16 плавателни съда.

" Докладвам, че съм издал изпълнителна заповед, с цел да подхваща спомагателни стъпки във връзка с някои съветски тръбопроводи за експорт на сила [...] във връзка с необикновената и изключителна опасност за националната сигурност, външната политика и стопанската система на Съединените щати подбудени от съответни нездравословни непознати действия на държавното управление на Руската федерация ", написа Джо Байдън в писмото си до ръководителя на Камарата на представителите.

Русия обаче става за Германия все: през 2020 година половината количество от това гориво, изразходвано в Германия, е било съветско произвеждане, отбелязва " Дойче веле ". Тоест, зависимостта на страната от съветския газ нараства, а може би ще продължи да нараства и отсега нататък, тъй като редица европейски страни свиват добива на личен газ. За Германия до момента изключително значими бяха доставките от Норвегия и Нидерландия .
 Съединени американски щати предизвестили Украйна да мълчи за
Съединени американски щати предизвестили Украйна да мълчи за " Северен поток 2 "

Публичната рецензия за газопровода можела да навреди на връзките им

Независимо от всичко това втората тръба под Балтийско море не беше нужна. Експертите считат, че сега Европа няма потребност от повече газови доставки - и че това е трайна наклонност. " Търсенето на газ в Европа към този момент от години е устойчиво и даже леко спада. Пандемията от ковид и повишението на зимните температури в следствие от смяната на климатаусилват наклонността към все по-ниско ползване на газ, " настояват специалистите от Германския институт за стопански проучвания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР