Президентът на САЩ Джо Байдън има всички основания да се

...
Президентът на САЩ Джо Байдън има всички основания да се
Коментари Харесай

Politico: Без помощта на САЩ Украйна може да загуби войната още през първата половина на 2024 г

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън има всички учредения да се надява на преизбиране тази година. Според Politico американската стопанска система пораства със постоянни темпове, инфлацията е спаднала, безработицата е на половинвековно дъно, а най-вероятният конкурент на президента е упрекнат в 91 закононарушения в четири обособени наказателни каузи, цитира обявата Агенция " Фокус ".

Но има и съществени проблеми, които могат да застрашат позицията му. Те включват бежанската рецесия, опасенията на гласоподавателите по отношение на възрастта на Байдън и събитията в Украйна, Близкия изток и Тайван, които биха могли да оспорят ролята на Америка в света.

Изданието предизвестява, че спорът в Украйна може да бъде изгубен през първата половина на 2024 година Резултатът ще зависи от това дали Конгресът на Съединени американски щати утвърди спомагателна военна помощ за Киев. Във Вашингтон " парализата на политиката " и възходящата съпротива на Републиканската партия против по-нататъшното финансиране на Украйна попречиха напъните на Белия дом от месеци.

До края на януари Доналд Тръмп може да утвърди кандидатурата си като претендент на Републиканската партия. Тогава е евентуално представителите на партията в Конгреса да решат да тръгнат в крайник с претендента си за президент, което ще докара до преустановяване на помощта за Украйна.

Европа не разполага с задоволително ресурси от оръжия и муниции или индустриален потенциал, с цел да компенсира дефицита, защото повече от половината от цялата помощ за Украйна идва от Съединените щати.

И спорът в Украйна надали е единственото външнополитическо предизвикателство, пред което Байдън ще се изправи при започване на новата година. Според изданието остава опасността от ескалация на спора сред Израел и Хамас в Близкия изток. Освен това резултатът от изборите в Тайван в средата на януари ще дефинира дали друга огромна рецесия ще удари администрацията на Байдън.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР