Президентът на САЩ Джо Байдън има всички основания да се

...
Президентът на САЩ Джо Байдън има всички основания да се
Коментари Харесай

Politico: Без помощта на САЩ Украйна може да загуби войната още през първата половина на годината

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън има всички учредения да се надява на преизбиране тази година. Според Politico американската стопанска система пораства със постоянни темпове, инфлацията е спаднала, безработицата е на половинвековно дъно, а най-вероятният конкурент на президента е упрекнат в 91 закононарушения в четири обособени наказателни каузи.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12320
Но има и съществени проблеми, които могат да застрашат позицията му. Те включват бежанската рецесия, американските опасения по отношение на възрастта на Байдън и събитията в Украйна, Близкия изток и Тайван, които биха могли да оспорят ролята на Америка в света.

Изданието, представено от " Фокус ", предизвестява, че спорът в Украйна може да бъде изгубен през първата половина на 2024 година Резултатът ще зависи от това дали Конгресът на Съединени американски щати утвърди спомагателна военна помощ за Киев. Във Вашингтон " парализата на политиката “ и възходящата съпротива на Републиканската партия против по-нататъшното финансиране на Украйна попречиха напъните на Белия дом от месеци.

До края на януари Доналд Тръмп може да удостовери кандидатурата си като претендент на Републиканската партия. Тогава е евентуално представителите на партията в Конгреса да решат да тръгнат в крайник с претендента си за президент, което ще докара до преустановяване на помощта за Украйна. Европа не разполага с задоволително ресурси от оръжия и муниции или индустриален потенциал, с цел да компенсира дефицита, защото повече от половината от цялата помощ за Украйна идва от Съединените щати.

И спорът в Украйна надали е единственото външнополитическо предизвикателство, пред което Байдън ще се изправи при започване на новата година. Според изданието остава опасността от ескалация на спора сред Израел и ХАМАС в Близкия изток. Освен това, резултатът от изборите в Тайван в средата на януари ще дефинира дали друга огромна рецесия ще удари администрацията на Байдън.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР