Президентът на САЩ Джо Байдън има още три години до

...
Президентът на САЩ Джо Байдън има още три години до
Коментари Харесай

Първите месеци на 2022 г. ще бъдат решаващи за политиките на Байдън

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън има още три години до края на мандата си, само че някои от проектите му във връзка с вътрешната политика може да имат доста по-кратък период за осъществяване, написа Ройтерс.

Белият дом разполага с дребен прозорец от време, с цел да одобри значимо законодателство през 2022 година, в това число проекта " Изгради още веднъж по-добре " ( " Build Back Better " ), преди Конгресът да насочи вниманието си към междинните избори през ноември. Ако демократите в избрани региони се разколебаят в приемането на радикални закони с наближаването на вота, основният законопроект на стойност 2 трлн. $, който ще финансира универсалната предучилищна подготовка и самодейностите в региона на климата, може да бъде напълно провален.

Демократите считат, че възможностите им да запазят нежното болшинство в двете камари на Конгреса, което им разреши през 2021 година да одобряват законопроекта за облекчение на разноските по пандемията на стойност 1,9 трлн. $, са дребни.

Всички 435 членове на Камарата на представителите ще бъдат избрани отново през 2022 година, както и една трета от Сената на Съединени американски щати, в това число демократите в конкурентни региони в Аризона, Джорджия и Невада.
 Байдън подписа рекорден бюджет за защита за 2022 година
Байдън подписа рекорден бюджет за защита за 2022 година

Ще бъдат отпуснати средства в размер на 770 милиарда $

" Историята е посочила, че законодателите не желаят да рискуват преди изборите ", споделя Фил Шилиро, който е бил шеф по законодателните въпроси при някогашния президент Барак Обама. " Някои от тях считат, че са взели задоволително сложни решения и желаят да се съсредоточат върху преизбирането си ", добавя той.

Това значи, че първите няколко месеца на 2022 година от законодателна позиция могат да бъдат " последният най-хубав късмет за тази администрация да свърши нещо ", разяснява неназован консултант на Байдън пред Ройтерс.

Някои сътрудници на Конгреса и съдружници на Белия дом хранят слаба вяра, че Байдън може да възобнови полемиките със сенатора Джо Манчин, закостенял демократ от Западна Вирджиния, който отхвърли да поддържа проекта " Изгради още веднъж по-добре ". " Ако това не се случи през първото тримесечие, ние сме свършени ", сподели законодателен консултант от Демократическата партия, участващ в диалозите.

Очаква се през идващите седмици Белият дом да показа подробна тактика за изборите в средата на мандата, включваща по-агресивни офанзиви против последователите на Според трима източници на Ройтерс част от тактиката ще бъдат съществени вложения на време и средства в непредвидимите избори в Пенсилвания, Мичиган, Уисконсин, Джорджия и Аризона - все щати, които се считат за основни за запазването на Белия дом през 2024 година
 Байдън назова Тръмп опасност за демокрацията на годишнината от щурма против Капитолия
Байдън назова Тръмп опасност за демокрацията на годишнината от щурма против Капитолия

" Трябва да сме безусловно ясни какво е истина и какво е неистина "

При съществуването на малко евентуални законодателни благоприятни условия се чака Белият дом да продължи да трансформира битката с ковид и инфлацията в свои цели, до момента в който Джо Байдън и други публични лица обикалят страната и показват изгодите от признатия през ноември закон за инфраструктурата на стойност 1 трлн. $.

Ще се натъртва и на пораждащи несъгласия въпроси като правото на аборт и контрола върху оръжията. Въпреки че те могат да засилват гласоподавателите на демократите, пътят напред за новите закони е неразбираем.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР