Президентът на САЩ Джо Байдън и съпругата му Джил ще

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и съпругата му Джил ще
Коментари Харесай

Байдън и съпругата му ще посетят днес Пуерто Рико

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и брачната половинка му Джил ще посетят през днешния ден остров Пуерто Рико, унищожен от урагана Фиона, с цел да покажат солидарността си с тази американска територия, чието население се оплаква, че е било подценено след минали естествени бедствия, оповестява Франс прес.

В сряда семейство Байдън ще отпътува за Флорида, с цел да оцени опустошенията, породени от урагана Иън, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ураганите Фиона и Иън предизвикаха голям брой смъртни случаи, всеобщи спирания на електрозахранването, рискови наводнения и огромни материални вреди в Пуерто Рико и Флорида.

Не се оповестяват детайлности за пътуването на Байдън, макар че визитите в бедстващи региони са всекидневно обвързване на американските президенти.

Смята се, че двадесет и пет души са починали в Пуерто Рико в резултат на урагана Фиона съгласно отдела за публично опазване на здравето на острова, който към момента изследва аргументите за 12 от смъртните случаи.

Целият остров остана без електричество и към един милион души останаха краткотрайно без питейна вода, откакто Фиона доближи Пуерто Рико в средата на септември. Байдън разгласи изключително състояние в територията на 18 септември.

Островитяните, които са жители на Съединени американски щати, се оплакват, че са били подценявани от Вашингтон след предходни бедствия, в това число опустошителните урагани Ирма и Мария през 2017 година

Броят на починалите в резултат на Иън, една от най-мощните стихии, засягали в миналото континенталните Съединени щати, е минимум 48, в това число 44 във Флорида и четирима в Северна Каролина. Спасителите към момента търсят оживели в потопени квартали.

Повече от 700 000 поданици на Флорида към момента бяха без електричество през вчерашния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР