Президентът на САЩ Джо Байдън и на Франция Еманюел Макрон

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и на Франция Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Байдън-Макрон: Заедно за чиста енергия и срещу провокациите на Китай

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и на Франция Еманюел Макрон поеха ангажимент да се координират във връзка с " предизвикването " на Китай и приканиха за непоклатимост в Тайванския пролив.

" Съединените щати и Франция ще продължат да се координират във връзцка с нашите опасения по отношение на провокациите на Китай към интернационалния ред, учреден на правила, в това число зачитането на правата на индивида, и да работят дружно с Китай по значими световни въпроси като изменението на климата ", се споделя в взаимно изказване, оповестено от Белия дом.

Президентът Еманюел Макрон даде обещание да не тласка Киев към мирни договаряния с Русия, с които не е склонен. " Ние в никакъв случай няма да призоваваме украинците да създадат компромис, който няма да бъде допустим за тях ", сподели Макрон на конференция в Белия дом.

Макрон сподели, че има „ същинска подготвеност “ от страна на украинския президент Володимир Зеленски да следва път към мир, добавяйки: „ Нашата работа би трябвало да бъде да работим дружно с него “.

Съединени американски щати и Европа не би трябвало да се опълчват един на различен, а европейците би трябвало да засилят индустриалните упоритости след недоволствата от поддръжката на Съединени американски щати за зеления бизнес, съобщи френският президент Еманюел Макрон на конференция в Белия дом с президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

„ Искаме да успеем дружно – не един против различен. Ние, европейците, би трябвало да се движим по-бързо и по-силно, да имаме същата упоритост ”, уточни Макрон.

Американският президентът Джо Байдън съобщи, че напъните му за основаване на работни места в Съединени американски щати не са предопределени да бъдат за сметка на Европа. „ Искам да кажа – ние сме още веднъж в бизнеса, Европа още веднъж е в бизнеса. И ние ще продължим да сътворяваме работни места в производството в Америка, само че не за сметка на Европа “, сподели Байдън на взаимна конференция с Макрон. Той засегна този въпрос след недоволствата на Макрон във връзка държавната поддръжка за зелената промишленост на Съединени американски щати.

Байдън добави още, че се е договорил с френския водач за хармонизиране на методите на двете страни по въпросите на климата и енергетиката на фона на опасенията на Европа по отношение на хипотетичния протекционизъм на Съединени американски щати. „ Съгласихме се да обсъдим на практика стъпки за съгласуване и координиране на нашите подходи, тъй че да можем да укрепим и осигурим веригите за доставки, производството и нововъведенията от двете страни на Атлантическия океан “, изясни Байдън.

„ Съгласихме се да синхронизираме нашите подходи “, повтори Макрон.

Двамата президенти дадоха обещание да си сътрудничат на правилата на взаимната полза по въпросите на енергетиката и климата. В взаимно изказване, те означиха, че работна група САЩ-Европейски съюз ще се стреми да ускори в допълнение тяхното „ партньорство за чиста сила и климат посредством взаимноизгодни способи “.
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР