Президентът на САЩ Джо Байдън и лидерите на Конгреса обявиха,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и лидерите на Конгреса обявиха,
Коментари Харесай

Байдън: Има споразумение в Конгреса за бюджета

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и водачите на Конгреса оповестиха, че са постигнали съглашение за финансирането на администрацията през актуалната финансова година.

" Постигнахме съглашение с водачите на Конгреса за по-нататъшните дейности по останалите законопроекти за финансиране за цялата година.

Сега Камарата на представителите и Сенатът работят по завършването на пакет, който може бързо да ми бъде показан за разглеждане и аз ще го подпиша неотложно ", съобщи Байдън в изказване, публикувано от Белия дом.

В същото време американските медии означават, че законодателите се нуждаят от време, с цел да завършват текста на законопроекта.

В Камарата на представителите работи предписание, което дава на конгресмените 72 часа преди гласуван е, с цел да прегледат законопроекта, а краткотрайното финансиране на няколко основни организации изтича в среднощ в петък.
 Байдън упрекна крайнодесните републиканци за възможния шътдаун
Байдън упрекна крайнодесните републиканци за възможния шътдаун

Нова рецесия за Белия дом

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън съобщи пред кореспонденти, че сега съответните комисии работят по текста на законопроекта, който ще бъде прегледан " допустимо най-скоро " .

Подобен лайтмотив направи и водачът на демократите в Камарата на представителите Хаким Джефрис, който съобщи, че Конгресът ще прегледа пакета " през идващите няколко дни ".

По-рано през март Байдън подписа пакет от шест законопроекта, който обезпечава над 460 милиарда $ за финансиране на министерствата на ветераните, земеделието, вътрешните работи, превоза, жилищното строителство и градското развиване, правораздаването и други
 Белият дом търси краткосрочно финансиране, с цел да избегне шътдаун
Белият дом търси краткосрочно финансиране, с цел да избегне шътдаун

Ако не се подхващат дейности преди началото на идната фискална година на 1 октомври

Законодателите имат период до 22 март , с цел да одобряват останалите шест законопроекта за целогодишно финансиране, които засягат Министерството на защитата, вътрешната сигурност, опазването на здравето и човешките запаси и други обществени стратегии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР