Президентът на САЩ Джо Байдън и колегите му от Г-7

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и колегите му от Г-7
Коментари Харесай

Следващите санкции удрят руското злато

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и сътрудниците му от Г-7 ще се спогодят за възбрана на вноса на злато от Русия, защото уголемяват глобите против Москва поради войната с Украйна. Англия, Канада и Япония към този момент дадоха единодушието си. Това решение бе главната тематика на срещата на върха, чийто хазаин е Германия.

" Тези ограничения ще обиден непосредствено съветските олигарси и ще поразят сърцето на военната машина на Путин ", съобщи английският министър председател Борис Джонсън. И акцентира, че " Путин пилее намаляващите си запаси в тази безполезна и варварска война. Той подхранва егото си в ущърб на украинския и съветския народ ".

Западните наказания против Кремъл не са ориентирани директно към комерсиалните доставки на злато, само че доста банки, превозвачи и рафинерии стопираха да работят с съветския скъп метал след началото на спора. Златото е извънредно значим актив за съветската централна банка, която се сблъска с ограничавания в достъпа до някои от активите си, държани в чужбина, поради западните наказания. Акциите на съветските златодобивни компании, търгувани в чужбина, се сринаха тази година заради компликации, свързани с продажбата на злато и изплащането на заеми на банки, на които са наложени наказания.

Забраната ще влезе в действие в скоро време и ще се ползва за новодобито или новорафинирано злато.

Русия създава към 10% от златото, добивано в света всяка година. Нейните златни ресурси се утроиха, откогато анексира Крим през 2014 година

Междувременно Киев изиска от водачите на Г-7 повече оръжия за Украйна и спомагателни наказания против Москва. Призивът бе насочен няколко часа откакто съветски ракети поразиха жилищни здания в Киев.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, която също участва на срещата на върха на Г-7, уточни, че блокът " ще продължи да поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР