Президентът на САЩ Джо Байдън и колегите му от Г-7

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и колегите му от Г-7
Коментари Харесай

САЩ и Г-7 налагат санкции на руското злато

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и сътрудниците му от Г-7 ще се спогодят за възбрана на вноса на злато от Русия , защото уголемяват глобите против Москва поради войната ѝ против Украйна, заяви осведомен източник пред Ройтерс в събота.

Съединените щати сплотиха света за налагане на бързи и обилни стопански разноски на Русия, с цел да лишат президента Владимир Путин от приходите, от които се нуждае, с цел да финансира войната си в Украйна.
 Англия разгласи следващ пакет наказания против Русия
Англия разгласи следващ пакет наказания против Русия

Забранява се износът на редица артикули и услуги

Според източника Министерството на финансите на Съединени американски щати ще издаде решение за възбрана на вноса на злато в Съединени американски щати във вторник, с което цели да изолира Русия от международната стопанска система , като предотврати присъединяване ѝ на пазара на злато.

Министерството на финансите на Съединени американски щати отхвърли коментар.

Западните наказания против Русия не са ориентирани директно към комерсиалните доставки на злато, само че доста банки, превозвачи и рафинерии стопираха да работят с съветския скъп метал след началото на спора в Украйна.

Златото е извънредно значим актив за съветската централна банка, която се сблъска с ограничавания в достъпа до някои от активите си, държани в чужбина, поради западните наказания.

Акциите на съветските златодобивни компании, търгувани в чужбина, се сринаха тази година заради компликации, свързани с продажбата на злато и изплащането на заеми на банки, на които са наложени наказания.
 Канада удря с нови наказания съветския нефт и газ
Канада удря с нови наказания съветския нефт и газ

Заради съветската инвазия в Украйна

Русия създава към 10% от златото, добивано в света всяка година. Нейните златни ресурси се утроиха, откогато анексира Крим през 2014 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР