Президентът на САЩ Джо Байдън и германският канцлер Олаф Шолц

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и германският канцлер Олаф Шолц
Коментари Харесай

Байдън и Шолц: Мобилизацията в Русия показва горчивата цена за грешните сметки на Путин

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и немският канцлер Олаф Шолц дефинираха оповестяването на частична готовност в Русия като сериозна неточност.

" Това за следващ път демонстрира каква горчива цена би трябвало да платят съветските жители за неверните калкулации на президента Путин ", съобщи немското държавно управление в изказване на своя уебсайт.

В телефонен диалог водачите разкритикуваха нуклеарните закани на Москва и се съгласиха, че сходен ход би имал извънредно съществени последствия.

Те също по този начин са уверени, че отводът на Русия да се съобрази с интернационалните претенции за преустановяване на военните дейности води до все по-голяма интернационална изолираност на страната.

Шолц и Байдън осъдиха референдумите в Донбас в телефонен диалог и се договориха да продължат санкционния напън върху Русия, оповестиха от немския кабинет.

Днес Общото заседание на Организация на обединените нации ще стартира разискване на проекторезолюция, осъждаща анексирането на четири украински района от страна на Русия.

" Ако системата на Организация на обединените нации и интернационалната общественост посредством Общото заседание не реагират на този тип противозаконни опити [за завладяване на територии], ще бъдем в доста, доста неприятна позиция ", съобщи пред кореспонденти един от вносителите на плана, посланикът на Европейски Съюз в Организация на обединените нации Улоф Скоог. - Ако Общото заседание не предприеме никакви дейности, това ще бъде картбланш за други страни да създадат същото или да признаят това, което е направила Русия ".

В проекторезолюцията, с която са се срещнали публицисти от Агенция Франс Прес, се осъждат " опитите на Русия да анексира нелегално Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област в Украйна след провеждането на " референдуми " и се акцентира, че тези дейности са " недействителни според интернационалното право ".

Резолюцията приканва всички страни и интернационалните организации да не признават анексирането на украински територии от Русия и упорства за неотложно евакуиране на съветските войски от Украйна.

Русия към този момент изпрати писмо до страните - членки на Организация на обединените нации, в което декларира, че дейностите на западните делегации " нямат нищо общо със отбраната на интернационалното право и правилата на Устава на Организация на обединените нации ".

" Те преследват само личните си геополитически цели ", съобщи в писмото непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР