Президентът на САЩ Джо Байдън и други лидери на страните

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и други лидери на страните
Коментари Харесай

Байдън лично възстановява отношенията с Европа на срещата на НАТО в Брюксел

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и други водачи на страните членки на НАТО възнамеряват, изтеглянето на войските от Афганистан и бъдещето на 30-членния боен съюз на среща на върха в Белгия на 14 юни , оповестява АП.

Срещата в централата на НАТО в Брюксел ще бъде си с водачи от Европа и Канада , които се изостриха при някогашния президент Доналд Тръмп.

" Това е неповторима опция за подсилване на НАТО като трайно олицетворение на връзката сред Европа и Северна Америка ", съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в изказване в четвъртък.

Столтенберг сподели, че срещата ще се концентрира върху " провокациите през днешния ден и на следващия ден за сигурността: нападателните дейности на Русия , опасността от тероризъм, хакерските атаки, нововъзникващите и разрушителни технологии , въздействието на климата върху сигурността и възхода на Китай ".

Срещата ще се организира, когато, най-голямата и предизвикателна интервенция на алианса до момента, най-късно до 11 септември.

Съюзниците от НАТО задействаха клаузата за групова защита на организацията з а първи и единствен път след година, за да се обединят в отбрана на Съединени американски щати .
 НАТО организира среща на върха на 14 юни в Брюксел - разискват Русия и Китай
НАТО организира среща на върха на 14 юни в Брюксел - разискват Русия и Китай

Руската експанзия е част от дневния ред
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР