Президентът на САЩ Джо Байдън и бившият президент Доналд Тръмп

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и бившият президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Байдън и Тръмп спечелиха първичните избори в Луизиана

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и някогашният президент Доналд Тръмп завоюваха първичните избори в Луизиана в събота, като събраха още делегати, откакто към този момент бяха спечелили партийните си номинации, съобщи АП.

Байдън се яви и на първичните избори на Демократическата партия в Мисури, чиито резултати се чака да бъдат оповестени едвам през идната седмица, показва Българска телеграфна агенция.

Нито една от конкуренциите не беше напрегната. Байдън и Тръмп към този момент победиха главните си съперници. Но първичните съревнования към момента се наблюдават деликатно от експертите за изборна интензивност и признаци на протестни гласове.

По отношение на Байдън някои либерали записват гнева си от войната на Израел против " Хамас " след нападението на войнстващата формация на 7 октомври. Властите в Газа оповестяват за повече от 30 000 души, две трети от които дами и деца, убити, откогато Израел стартира офанзивата си. Протестното придвижване, стартирано от арабските американски общности в Мичиган, се популяризира в няколко други щата.

Тръмп е преобладаваща фигура в своята партия и си обезпечи трета поредна номинация на републиканците. Но той се сблъсква с несъгласието на хора, които се тормозят от голямата правна заплаха, пред която е изправен, или подлагат на критика мандата му в Белия дом, който завърши малко след протеста на 6 януари, проведен от неговите поддръжници и подхранван от подправените му теории за изборни измами.

Първичните избори в събота бяха първото партийно ръководено от Демократическата партия на Мисури президентско съревнование, откогато през август 2022 година влезе в действие нов закон. Междувременно първичните избори в Луизиана се организират съвсем четири години, откакто щатът беше първият, който отсрочи провеждането на първоначални избори поради пандемията от Covid-19.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР