Президентът на САЩ Джо Байдън и бившият президент Доналд Тръмп

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и бившият президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Байдън срещу Тръмп на президентските избори в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и някогашният президент Доналд Тръмп получиха номинациите на своите партии във вторник, поставяйки началото на първото повтаряне на президентски избори в страната от близо 70 години, предава Ройтерс.

Байдън се нуждаеше от 1968 делегати, с цел да получи номинацията и нощес мина този предел, откакто започнаха да идват резултатите от първичните избори в Джорджия, заяви Edison Research. Резултати пристигнаха и от Мисисипи, щата Вашингтон, Северни Мариански острови и от демократи, живеещи в чужбина.

Часове по-късно Тръмп реализира изискваните 1215 делегати, с цел да си обезпечи номинацията на Републиканската партия за президентските избори, откакто четири щата гласоподаваха на първоначални избори, в това число Джорджия, където Тръмп би трябвало да дава отговор по наказателни обвинявания за напъните си да подмени резултатите от изборите в щата през 2020 година Във вторник трябваше да бъдат разпределени 161 делегати в Джорджия, Хавайските острови, Мисисипи и щата Вашингтон.

81-годишният Байдън разгласява изказване, откакто си обезпечи номинацията на демократите, като подлага на критика „ акцията на отвращение, възмездие и компенсация “ на Тръмп, която „ заплашва самата концепция за Америка “.

„ Сега гласоподавателите би трябвало да създадат избор за бъдещето на тази страна. Дали ще се надигнем и ще защитим демокрацията си, или ще позволим на други да я разрушат? Ще възстановим ли правото на избор и ще защитим ли свободата си, или ще позволим на екстремисти да ги лишават? “, запита той.

Изходът от изборите във вторник беше всъщност превдварително решен, откакто последният останал конкурент на Тръмп за номинация на Републиканската партия, някогашният непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли, приключи акцията си след превъзходството на Тръмп в „ супервторника “ предходната седмица, когато той завоюва първичните избори в 14 от 15 щата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР