Президентът на САЩ Джо Байдън е провел телефонен разговор с

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е провел телефонен разговор с
Коментари Харесай

Президентът на САЩ Джо Байдън е провел телефонен разговор с бившия президент Доналд Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е провел телефонен диалог с някогашния президент Доналд Тръмп през днешния ден, заяви формален представител на Белия дом, съобщи организация Ройтерс. Разговорът е бил част от редица съвещания след стрелбата по време на протест в Бътлър, щата Пенсилвания, при която Тръмп бе леко ранен.

Инцидентът стана по-рано през днешния ден, когато на протест в Бътлър избухна пукотевица, при която Тръмп получи рана в дясното ухо. Един човек, участвал на събитието, е умрял, а други двама са ранени и в сериозно положение, оповестиха от Сикрет сървис. Стрелецът е бил обезвреден и погубен от сътрудници на Сикрет Сървис.

Президентът Байдън е приказвал също с губернатора на Пенсилвания Джош Шапиро и с кмета на Бътлър Боб Дендоу, сподели същият чиновник на Белия дом. Байдън е изразил състрадание към потърпевшите и техните фамилии и е подчертал нуждата от бързи дейности за обезпечаване на сигурността на всички участници в обществени събития.

" Нашите мисли са с потърпевшите и техните фамилии. Трябва да подсигуряваме, че сходни нещастия няма да се повторят ", сподели Байдън в изказване.

Тръмп напуща болничното заведение
Според информация на организация Блумбърг, Доналд Тръмп е напуснал болничното заведение, където е бил прегледан след случая. Лекарите са декларирали, че положението му е устойчиво и няма непосредствена заплаха за живота му. Тръмп е отправил благодарности към медицинския екип и своите поддръжници за оказаната поддръжка.

" Благодаря на всички за грижите и поддръжката. Ще продължим да се борим за по-добро бъдеще за нашата страна ", написа Тръмп в обществените мрежи след напускането на болничното заведение.

Президентът се връща в Белия дом
Президентът Байдън ще отпътува от Рехобот бийч, щата Делауер, тази нощ и ще се върне в Белия дом рано в неделя, заяви в изказване Белият дом. Очаква се той да организира спомагателни срещи с представители на Сикрет сървис и други организации за национална сигурност, с цел да разиска ограниченията за попречване на сходни произшествия в бъдеще.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР