Президентът на САЩ Джо Байдън е провел днес отделни телефонни

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е провел днес отделни телефонни
Коментари Харесай

По телефона: Байдън разговаря с Нетаняху и Абас

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е провел през днешния ден обособени телефонни диалози с министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху и с водача на Палестинската автономност Махмуд Абас, съобщи Ройтерс, като се базира на изказвания от пресслужбите на израелския и на палестинския началник, осведоми Българска телеграфна агенция.

Нетаняху е споделил на Байдън, че са нужни " единодушие и решителност ", с цел да се реализира задачата на Израел в сраженията с радикалната палестинска формация " Хамас ", която управлява линията Газа. От канцеларията на израелският министър председател означават, че той е благодарил на президента Байдън за поддръжката на Съединени американски щати.

Абас на собствен ред е уверил Байдън, че изрично не приема изселването на палестинци от линията Газа в подтекста на отмъщението на Израел за смъртоносната офанзива на Хамас на израелска територия, отбелязва Ройтерс, цитирайки канцеларията на палестинския началник.

Байдън е удостоверил в петия си диалог с Нетаняху от 7 октомври, когато " Хамас " атакува Израел, че Съединени американски щати непоколебимо поддържат Израел, заяви Белият дом, представен от Ройтерс.

" Президентът Байдън разиска с министър-председателя Нетаняху съгласуването на дейностите на Съединени американски щати с Организация на обединените нации, Египет, Йордания, Израел и други страни от района, целящи да бъде обезпечен на почтените мирни жители достъп до вода, храна и здравна помощ. Президентът Байдън удостовери и своята поддръжка на всички старания да се защитят цивилните ", се споделя в изказването на Белия дом.

В диалога с Абас американският президент е осъдил офанзивата на " Хамас " и е предложил на водача на Палестинската самостоятелна власт да подкрепи напъните за снабдяване на филантропична помощ за палестинците. Освен това Байдън е разяснил в детайли на Абас дейностите на Съединени американски щати за попречване на разрастването на спора, като е обърнал внимание на потребността от запазването на стабилността на Западния бряг.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР