Президентът на САЩ Джо Байдън е предупредил украинския президент Володимир

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е предупредил украинския президент Володимир
Коментари Харесай

Байдън предупреждава за руска инвазия в Украйна през февруари

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е предизвестил украинския президент Володимир Зеленски, че има "явна опция " Русия да предприеме военни дейности по отношение на Украйна през февруари, заяви Белият дом.
Байдън и Зеленски разискаха рецесията в телефонен диалог през вчерашния ден.

"Президентът Байдън сподели, че има очевидна опция руснаците да нахлуят в Украйна през февруари ", съобщи Емили Хорн, говорителката на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, представена от Асошиейтед прес. "Казвал е това обществено и предизвестяваме за това от месеци ", добави тя.
В диалога си със Зеленски американският президент е удостоверил готовността на Вашингтон да отговори уверено, ако Русия нахлуе в Украйна, осведоми още Белият дом.

Байдън е споделил на Зеленски също, че Съединени американски щати изследват опцията за спомагателна макроикономическа помощ за стопанската система на Украйна, която е под напън вследствие на скупчването на съветски войски.
Преди това Зеленски написа в Туитър, че с Байдън са се договорили за "съвместни дейности в бъдеще " и са разискали опциите за финансова поддръжка, съобщи Българска телеграфна агенция.

Напрежението през последните седмици пораства, като Съединени американски щати и съдружници от НАТО показаха безпокойствие, че скупчването на към 100 хиляди съветски военни край Украйна е знак, че Москва възнамерява да нахлуе в своята съседка. Русия отхвърля да има сходни планове.

Кремъл съобщи в същото време през вчерашния ден, че не вижда огромни учредения за оптимизъм за разрешаване на рецесията, откакто Вашингтон тази седмица още веднъж отхвърли главните претенции на Русия.
Според Кремъл има опция за продължение на разговора със Съединени американски щати, само че наподобява ясно, че главните претенции на Русия в региона на сигурността не са били взети поради.

Описвайки напрежението в Европа като напомнящо за Студената война, представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че на Москва ще й е належащо време, с цел да прегледа отговора на Съединени американски щати на огромните претенции на Русия в региона на сигурността. Той съобщи, че е в интерес както на Москва, по този начин и на Вашингтон разговорът да продължи, въпреки че съгласно него забележките от страна на Съединени американски щати и НАТО, че главните претенции на Русия са неприемливи, не оставят доста място за оптимизъм, съобщи Ройтерс.

На този декор група от петима сенатори демократи и петима сенатори републиканци работят по правенето на законопроектът, който да усили значително размера на американската военна помощ за Украйна. Източник, осведомен с договарянията, заяви за Ройтерс, че сенаторите бележат прогрес по текста, като задачата им е планът да мине през Сената още идната седмица. За да бъде утвърден, ще е нужно да бъде гласуван и в Камарата на представителите и да получи автограф от президента. Все още обаче има някои разлики сред сенаторите, измежду които дали да бъдат наложени наказания по отношение на газопровода "Северен поток 2 ", показва организацията./монитор.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР