Президентът на САЩ Джо Байдън е поел ангажимент да задържи

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е поел ангажимент да задържи
Коментари Харесай

САЩ задържат войските в Сирия и след атаките срещу базите

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е поел ангажимент да задържи американските войски в Сирия след офанзивите , подкрепяни от Иран. Това съобщи в неделя представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби в предаването " Face the Nation " на CBS. 

" Ние постоянно ще действаме, с цел да защитим нашите войски и нашите уреди, сподели той.

Кърби добави, че Байдън е безусловно зает с това да задържи американските войски в Сирия, където те са ситуирани, с цел да отвърнат на силите на групировката " Ислямска страна " (ДАЕШ).

" Ето какво няма да се промени задачата в ДАЕШ няма да се промени, сподели Кърби. Имаме под 1000 бойци в Сирия, които преследват тази мрежа, която е, въпреки и доста понижена, към момента жизнеспособна и към момента сериозна. "

Американски чиновници обявиха, че подкрепяна от Иран група е направила офанзива с дрон против американска база в североизточна Сирия предишния четвъртък, оставяйки един американски реализатор погубен и петима американски военнослужещи и различен реализатор са ранени. Байдън подреди на силите на Съединени американски щати да отговорят същия ден с прецизни въздушни удари. Кърби в неделя сподели, че Байдън е работил " бързо и самоуверено ", като сподели, че не са изключени спомагателни дейности от страна на Съединени американски щати.
 Нови набези против бази на Съединени американски щати в Сирия
Нови набези против бази на Съединени американски щати в Сирия

Един американски боен е бил ранен

" Със сигурност няма да изключа опцията за спомагателни дейности на Съединени американски щати, в случай че президентът сметне за уместно и належащо да продължи да пази нашите войски и нашите уреди, сподели Кърби. Ще продължим освен това и това известие ще бъде изпратено мощно и ясно. Ние демонстрирахме тук тази седмица, че Съединените щати постоянно ще работят уверено, с цел да защитят нашия народ ", добави той.

Припомняме, че през последната седмица две нови набези бяха осъществени против обекти на Съединените щати в Източна Сирия.

Те последваха въздушните удари, осъществени от американските сили в петък, които на собствен ред бяха отговор на предходна офанзива, при която почина един американски реализатор и бяха ранени шестима души.

Неназован американски чиновник съобщи, че и двете нови набези са станали в провинция Дейр ез-Зор.

Едната е включвала безпилотни летателни апарати и не е довела до жертви, до момента в който другата е била ракетна офанзива, при която е бил ранен един американски военнослужещ. Няма информация за възможни вреди, нанесени на оборудванията.

Около 900 американски бойци са основани в източна Сирия, с цел да образоват и подкрепят съюзническите бойци в спор против ДАЕШ.
 Втора американска база е атакувана с ракети в Сирия
Втора американска база е атакувана с ракети в Сирия

Съединени американски щати: Подготвени сме за огромни варианти в лицето на всевъзможни спомагателни ирански офанзиви

Подкрепяните от Иран групировки са атакували американски войски в Сирия минимум 78 пъти от 2021 година насам, сподели Курила на чуване на Комитета по въоръжените сили в Камарата на представителите тази седмица.

Конгресменът републиканец от Небраска Дон Бейкън уточни, че броят на офанзивите е огромен. " Трябва да се фокусираме повече върху това, че Иран прави това ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР