Президентът на САЩ Джо Байдън е подложен на натиск, включително

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е подложен на натиск, включително
Коментари Харесай

Демократите настояват Байдън да даде F-16 и ATACMS на Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е подложен на напън, в това число в границите на своята партия, като някои членове упорстват за изпращане на изтребители и ракети с по-голям обхват на деяние в Украйна, до момента в който Русия продължава да нанася въздушни удари, заяви американското издание The Hill, базирайки се на свои източници.

По-рано конгресмени и от двете партии към този момент са призовали Байдън да даде на Киев ракети с огромен обхват ATACMS и съвременни изтребители F-16. Белият дом до момента отхвърляше да направи това, заявявайки, че Украйна има други цели.

Въпреки това решението за даване на Украйна на бойните танкове М1 Abrams, взето след месеци на опълчване от страна на Белия дом, даде съображение за оптимизъм във връзка с по-тежките оръжия, счита седмичникът.

Според поддръжниците на доставките F-16 и ракетите с отдалечен обхват на деяние биха могли да изиграят основна роля в предстоящото контранастъпление, считат и някои американски военни водачи, отбелязва The Hill.

Според публикацията демократът от Колорадо Джейсън Кроу е един от най-активните членове на Камарата на представителите на Съединени американски щати, които приканват за увеличение на помощта за Украйна. Той е деец от въоръжените сили, служил е във войната в Ирак и е посетил Украйна предходната година.

„ В наш интерес е Украйна да победи “, съобщи Кроу пред мозъчния концерн „ Хъдсън институт “ предходната седмица. – „ В наш интерес е да поставим старания и да им дадем това, от което се нуждаят.

„ Украйна се намира в сериозна точка на войната. F-16 оферират по-голям обхват на деяние от наземните системи и могат да оказват помощ на Украйна да получи предимство във въздуха “, сподели Кроу пред The Hill.

The Hill показва и други поддръжници на прехвърлянето на F-16 и ATACMS измежду водещите фигури на Демократическата партия – Ричард Блументал, Шелдън Уайтхаус, Джаред Голдън и Марк Кели.

„ Комбинацията от танкове, изтребители и ATACMS ще помогне на Украйна да се опълчи на идната атака на Русия и да премине в нахлуване както на изток, по този начин и на юг, с цел да подкопае още повече способността на Русия да продължи да води война в Украйна “, обявиха Блументал и Уайтхаус в писмо до Байдън с искане за разширение на военната помощ за Украйна. – Нека да дадем на украинците всичко, от което се нуждаят, с цел да победят. Точно в този момент. “

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР