Президентът на САЩ Джо Байдън e казал на украинския държавен

...
Президентът на САЩ Джо Байдън e казал на украинския държавен
Коментари Харесай

Байдън поискал Зеленски да спре да говори, че САЩ не помагат достатъчно

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън e споделил на украинския държавен глава Володимир Зеленски, че ще му бъде мъчно да накара Конгреса да отпусне спомагателна помощ за Украйна, в случай че украинският водач продължи да декларира, че помощта не е задоволителна, написа в. " Вашингтон Пост ", като се базира на някогашен чиновник на Белия дом.

Изданието напомня, че при започване на войната Зеленски нееднократно е призовавал обществено Съединени американски щати и други западни страни да дават на Украйна спомагателна военна помощ и да наложат по-строги наказания против Русия, " даже в миг, когато Байдън и Конгресът към този момент са изпращали на Киев невиждани количества помощ и съвременни оръжия ".

Според " Вашингтон Поуст " Байдън като политик е разбирал, че Зеленски би трябвало твърдо да отстоява ползите на своя народ, само че в частен диалог президентът на Съединени американски щати е споделил на украинския си сътрудник, че ще му бъде мъчно да продължи да желае пари от Конгреса, в случай че Зеленски наподобява " непризнателен " и продължава да твърди, че предоставената помощ не е задоволителна.

Източниците на изданието от Белия дом настояват, че Байдън и Зеленски поддържат постоянен контакт от началото на войната - на всеки две до три седмици. За финален път двамата разговаряха на 10 октомври. Тогава президентът на Съединени американски щати осъди масирания удар, нанесен от Русия против украински градове, и даде обещание да достави Украйна с съвременни системи за противовъздушна защита.

Междувременно стана известно, че още четири американски реактивни системи за залпов огън HIMARS са пристигнали в Украйна като част от военната помощ от Съединени американски щати, заяви министърът на защитата на страната на Украйна Алексей Резников. Така съгласно публични данни въпросните РСЗО, изпратени на Киев, стават общо 20.

Резников също по този начин удостовери, че Украйна е получила от Германия немска система за противовъздушна защита IRIS-T. Според него се чака да дойдат и американските зенитно-ракетни системи Nasams.

" Започна нова епоха в региона на противовъздушната защита в Украйна. Системите IRIS-T от Германия към този момент са тук ", написа Резников.

Украинският министър загатна IRIS-T в множествено число, макар че Германия трябваше първа да изпрати един от четирите блока, планувани за прекачване. Не е ясно дали Резников е позволил неточност в известието си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР