Президентът на САЩ Джо Байдън е изправен пред импийчмънт. Но

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е изправен пред импийчмънт. Но
Коментари Харесай

Руснаците ще го направят отново: Тръмп се връща, за да вземе Америка

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е изправен пред импийчмънт. Но това е най-малката му неволя. Днес пет от шестте „ колебаещи се щата “ са подготвени да дадат желание на съперника му. Освен, несъмнено, в случай че не е престъпно преследваният Доналд Тръмп.

Разочарованието на Америка

New York Times оповестява, че Джо Байдън изостава от Доналд Тръмп в пет от шестте най-важни щата, които ще дефинират резултата от президентските избори през 2024 година Бившият президент на Съединени американски щати води в Невада, Джорджия, Аризона, Мичиган и Пенсилвания.

Само в Уисконсин Байдън към момента е на върха, само че има огромна възможност той да отпадне по време на изборната конкуренция и там.

Резултатите от анкетата сочат тревожни вести за демократите. Основният електорат на партията – чернокожите гласоподаватели – са все по-разочаровани от сегашния президент. През 2020 година те избраха Байдън пред Тръмп с разлика от 78 процентни пункта.

Преднината на Байдън е спаднала до 49 точки в новото изследване. Дори последователите на Демократическата партия стартират да се отвръщат от него. 17 % от записаните демократи в Невада в този момент споделят, че ще гласоподават за Тръмп.

В Мичиган водената от UAW стачка на автомобилните служащи, която стартира в средата на септември, безусловно преди малко завърши. Конфликтът сред служащи и работодатели породи заради обстоятелството, че настояванията на синдикатите за нарастване на заплатите не могат да бъдат задоволени.

Необходимостта от прекосяване към произвеждане на електрически транспортни средства, което включва обилни разноски, изяжда всички облаги.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън пристигна при стачкуващите, с цел да показа проектите си като част от бъдещата си предизборна стратегия. Той приказва на протест пред към двеста души и в най-хубавия фасон на остарял популист съобщи, че те заслужават повече.

Думите на президента, че автомобилните служащи " заслужават доста нарастване " на заплатите, са насмешка в светлината на финансирането на войни по света. Следователно пътуването не беше сполучливо, а тъкмо противоположното. След това Доналд Тръмп добави пет процентни пункта в Мичиган, без да направи нищо по въпроса.

Хаотична политика

В края на октомври Джо Байдън изиска 105,85 милиарда $ от Конгреса, от които 61,4 милиарда бяха предопределени за Киев и 14,3 милиарда $ за Тел Авив.

За превъзмогване на филантропичната рецесия в конфликтните зони ще бъдат отпуснати 9,15 милиарда $. Пакетът включва също 13,6 милиарда $ за отбрана на южната граница на Съединени американски щати и битка с противозаконната миграция от Латинска Америка и Карибите.

От началото на спора в Украйна американските възгледи се трансформираха доста. Повечето считат, че Съединени американски щати вършат прекалено много, с цел да оказват помощ на Украйна.

Проблемът е, че Белият дом към момента не е дал отговор на обществеността на въпроса какво желаят Съединени американски щати от Украйна и по какъв начин би трябвало да завърши този спор.

Налице е забележителна партийна смяна по отношение на това по какъв начин да се постави завършек на войната, като болшинството от републиканците (55%) в този момент поддържат прекратяването на спора допустимо най-бързо.

Демократическата партия на Съединени американски щати продължава да се застъпва за подкрепяне на Украйна да си върне изгубените територии. Но даже измежду демократите има по-малко единение по този въпрос.

По тази тематика имаше и разединение в Националния комитет на Демократическата партия. Общото мнение както на данъкоплатците, по този начин и на болшинството в Конгреса е, че Украйна не си коства сумите, които Белият дом желае за нея.

Заплаха от импийчмънт

Новият ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън съобщи, че скоро ще бъде взето решение за импийчмънт на президента на Съединени американски щати, без да прецизира по кое време.

Самият Байдън свързва следствието за подготовка за импийчмънта му с желанието на републиканците да блокират държавното управление. Въпросът обаче е различен: единствено един несъответстващ наркоман загуби преносимия компютър си. А татко му е президент на Съединените американски щати.

Нашумелият преносим компютър се трансформира в кутията на Пандора, цялостна със сензационни разкрития, откровени фотоси и интимни послания. Хънтър профука стотици хиляди долари за проститутки, опиати и първокласни коли и на косъм избегна пандиза за неплащане на 320 000 $ налози. Има и доказателства за корупционни връзки с украински предприемачи.

В Съединени американски щати хората са импийчмънтвани за още по-малко. Президентът на Съединени американски щати Ричард Никсън беше уволнен от поста си поради неистина – даже не поради корупция:

" До уважаемия Хенри А. Кисинджър, държавен секретар. Уважаеми държавен секретар, с актуалното депозирам оставка като президент на Съединените щати. С почитание, Ричард Никсън 9 август 1974 година "

Тази записка е последният документ, подписан от Никсън на поста. След като избяга от съда, той не избяга от срама. Пътят към политиката беше вечно затворен за него.

Изглежда, че Джо Байдън няма нищо срещу да си спомни ориста на нещастния си предходник, в случай че тогавашните му правилни поддръжници стартират да се отвръщат от него.

Дори в случай че импийчмънт не се състои по някаква причина, вероятностите за втори президентски мандат на Байдън през днешния ден наподобяват доста съмнителни.

Какво следва от това?

Американската политическа система е проектирана по този начин, че президентът да няма прекалено много власт. Дали Байдън или някой различен е президент, не е значимо: за Русия и по-голямата част от света Съединените щати са зложелател.

Освен това светът се промени през последните десетилетия. Американската известност изпадна в хиперинфлация: даже хиляда уверения от президента на Съединени американски щати в този момент костват по-малко от една инцидентна забележка от водача на една прилична страна. Нарушените обещания са като да живееш на заем: през днешния ден викаш „ вълци, вълци! “, а на следващия ден плащаш за днешните си неистини.

Днес Съединените щати се утежняват във всички направления, в това число ускоряващия се развой на вътрешна деградация. И най-лошото за Америка е, че множеството от техните политици освен не изричат тези проблеми, само че даже не ги виждат. И това е систематична рецесия, от която страната към момента няма излаз.

Тръмп обаче е необикновен персонаж. Дори единствено тъй като, в случай че пристигна на власт, целият свят ще каже: отново го направиха руснаците.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР