Президентът на САЩ Джо Байдън е готов да наложи нови

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е готов да наложи нови
Коментари Харесай

САЩ готви нови мита за електрическите превозни средства от Китай

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е подготвен да наложи нови мита на Китай, ориентирани към стратегически браншове, в това число електрическите транспортни средства. Това заяви Ройтерс, базирайки се на свои източници, осведомени с проблема.

Новите мита могат да станат факт още идната седмица. Очаква се съществуващите данъци да се запазят значително. Полупроводниците и слънчевото съоръжение също са измежду секторите, които ще бъдат наранени.

Администрацията на Байдън се е фокусирала върху областите на интерес в границите на стратегически конкурентни области и области на националната сигурност. Офисът на комерсиалния представител на Съединени американски щати насочи своите рекомендации към Белия дом преди седмици.

Мерките могат да провокират ответни дейности от страна на Китай в миг на нараснало напрежение сред двете най-големи стопански системи в света. По-широкото налагане на мита от Тръмп по време на неговото президентство 2017-2021 година провокира отмъщението на Китай със лични данъци.

Джо Байдън не желае да води комерсиална война с Китай. Той отбелязва обаче, че страните са навлезли в нова парадигма на конкуренция.

Освен това американският президент разгласи започването на следствие на китайските търговски практики в секторите на корабостроенето, мореплаването и логистиката, развой, който може да докара до повече мита. Администрацията на Байдън също оказва напън върху Мексико да забрани на Китай да продава своите железни артикули на Съединените щати непряко оттова.
 Фон дер Лайен не желае да позволява Китай да наводни пазара на електрически автомобили
Фон дер Лайен не желае да позволява Китай да наводни пазара на електрически автомобили

Европейски Съюз организира следствие на китайските електрически транспортни средства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР