Президентът на САЩ Джо Байдън е домакин на прием в

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е домакин на прием в
Коментари Харесай

Байдън ще бъде домакин на прием за Ханука на фона на нарастващия антисемитизъм в Съединените щати

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е хазаин на банкет в Белия дом в понеделник, с цел да означи Ханука, отбелязвайки празника, защото той продължава да осъжда възходящия антисемитизъм в Съединени американски щати и в чужбина на фона продължаващата война сред Израел и Хамас.

Президентът, първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън и вторият благородник Дъг Емхоф ще участват на приема.

Ханука продължава до петък.

Администрацията на Байдън през май разгласи това, което назова първата по рода си национална тактика за противопоставяне на антисемитизма.

Това изложи повече от 100 дейности, в това число поредност от стъпки за повишение на осведомеността и разбирането на антисемитизма и опасността, която той съставлява в Съединени американски щати.

Все отново антисемитизмът се е засилил единствено в някои кръгове след офанзивата на 7 октомври от Хамас и други екстремисти, провокирала продължаващите дейности на Израел война в Газа, която е изправена пред засилени рецензии поради растящия брой на палестинските жертви.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР