Президентът на САЩ Джо Байдън е бил информиран за самолетна

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е бил информиран за самолетна
Коментари Харесай

Байдън е информиран за инцидента със самолета на Пригожин

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е бил осведомен за самолетна злополука със притежателя на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин. 

Порталът SkyNews се базира на сътрудник, получил информация от Белия дом. От Белия дом припомниха, че Байдън към този момент е на отмора, само че е бил осведомен за случая в Тверска област на Руската федерация. Кореспондентът твърди, че се чака изказване от Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати.

Припомняме, че самолетната злополука, при която Пригожин може да е умрял, стана известна към 20:00 часа, 23 август. Мрежата разгласява видео с фрагменти от злополуката на самолета - " бизнес джет ", с който е летял някогашният готвач на съветския президент Владимир Путин. По предварителни данни 8 от 10 души, които са били на борда на самолета, са починали.

След това се появиха спекулации кой е на борда. По-специално, се твърди, че командирът на ЧВК " Вагнер " Дмитрий Уткин е летял. Междувременно имаше спорна информация за Пригожин: да вземем за пример Рогов, представител на окупационната администрация на Запорожка област, твърди, че той все пак е умрял.

В известие на формалния орган, който управлява въздушния превоз в Руската федерация - Росавиация - се посочва , че Пригожин в действителност попада в листата на пасажерите на борда на разрушилия се покрай Твер " бизнес аероплан ".

Около 21 часа по държавния ефирен канал " Русия-24 " на руснаците оповестиха, че шефът на ЧВК " Вагнер " в действителност може да е умрял. Също по този начин стана известно, че президентът Путин, който беше в Курск, незабавно приключи пътуването си и се върна в Москва .

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР