Президентът на САЩ Джо Байдън днес заяви, че докато Украйна

...
Президентът на САЩ Джо Байдън днес заяви, че докато Украйна
Коментари Харесай

Байдън: При прекратяване на огъня САЩ биха могли да предложат на Украйна защита, подобна на тази за Израел, преди влизането в НАТО

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън през днешния ден съобщи, че до момента в който Украйна чака да се причисли към отбранителния съюз на НАТО, Съединени американски щати са подготвени да ѝ предложат отбрана, сходна на тази, която дават на Израел, съобщи ДПА.
 
" Съединените щати са подготвени да обезпечат... сигурност, сходна на тази, която осигуряваме на Израел ". Президентът добави, че това включва " даване на нужното им оръжие, потенциал да се пазят сами ".
 
Но това би могло да се случи единствено в случай че има преустановяване на огъня и спокойно съглашение сред Украйна и Русия - страната, която я атакува. Съединени американски щати поддържат Израел с към 3,8 милиарда $ годишно, огромна част от които отиват за противоракетна отбрана и военни технологии.
 
Според скорошен отчет на Изследователската работа на Конгреса на Съединени американски щати никоя друга страна в света след Втората международна война не е получавала по-голяма поддръжка от Съединени американски щати, в сравнение с Израел.
 
През март 2022 година Конгресът утвърди милиарди в допълнение финансиране за израелската система за противоракетна защита " Железен купол ", за чието създаване Съединени американски щати помогнаха.
 
Израел, който стартира да я употребява през 2011 година, я разпростира, с цел да отбрани своите 9,4 млн. поданици. Наред с други неща, системата за отбрана унищожава ракети с дребен обхват на деяние, до момента в който са още във въздуха.
 
Съединени американски щати към този момент са най-големият боен покровител на Украйна, доставяйки на нападнатата от Русия страна съоръжение на стойност 42,8 милиарда $, по данни на Института за международна стопанска система в Кил.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР