Президентът на САЩ Джо Байдън днес се подложи на годишен

...
Президентът на САЩ Джо Байдън днес се подложи на годишен
Коментари Харесай

Байдън заяви, че резултатите от годишния му медицински преглед не са по-различни от тези от миналата година

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън през днешния ден се подложи на годишен медицински обзор във военна болница в покрайнините на Мериленд, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че резултатите от прегледа, ще бъдат деликатно следени, защото 81-годишният президент се стреми да бъде избран отново на изборите през ноември.

Облечен в формален костюм президентът излезе от Белия дом по-рано през днешния ден и се прибра няколко часа по-късно след прегледа. Той съобщи пред кореспонденти, че резултатите не са по-различни от тези през предходната година, добавя Българска телеграфна агенция. 

След миналогодишния обзор лекарите оповестиха Байдън за здрав и " кадърен за работа ". Тогава те също по този начин отстраниха лезия от кожата на гърдите му и оповестиха, че президентът не страда от признаци на дълъг коронавирус. Байдън се разболя от КОВИД-19 през 2022 година.

Белият дом сподели, че ще разгласява документално обобщение на най-новия обзор на президента по-късно през днешния ден.

Тазгодишният обзор беше осъществен в миг, когато демократът Байдън и 77-годишният републиканец и някогашен президент Доналд Тръмп се приготвят да се изправят един против различен на президентските избори на 5 ноември, отбелязва Ройтерс.

Двамата претенденти си размениха обвинявания по отношение на умствените им качества. А единствената  съперничка на Тръмп за номинацията на републиканците, 52-годишната Ники Хейли, твърди, че и двамата са прекомерно възрастни и би трябвало да се подложат на когнитивни проби.

Байдън обича да играе голф и да кара велосипед в свободното си време. Вербалните му гафове и случаите на клатушкане обаче провокират опасения по отношение на възрастта му, както и дали той е кадърен да се оправи със дилемите на висш главнокомандващ, разяснява Ройтерес.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР