Президентът на САЩ Джо Байдън днес беше на посещение в

...
Президентът на САЩ Джо Байдън днес беше на посещение в
Коментари Харесай

Байдън и първата дама популяризираха пред ученици плановете за отпускане на 4 трилиона долара

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън през днешния ден беше на посещаване в крайбрежните региони на щата Вирджиния, с цел да обясни по какъв начин неговите оферти за обособяване на 4 трилиона $ за инфраструктурата и фамилиите ще подкрепят американската просветителна система, съобщи Ройтерс.

Байдън, съпроводен от брачната половинка си Джил, която е преподавателка в общински лицей , си поприказва доброволно с паралелка петокласници в начално учебно заведение в Йорктаун.

Пред чиновете на учениците имаше защитни загради против ковид.

Президентът попита децата какво желаят да вършат като пораснат и получи необятен кръг от отговори, включващи фешън дизайнер, занаятчия готвач и коафьор.

" Много съм впечатлен от вас ", отвърна им той.

 Снимка: AP/БТА

По-късно Байдън приказва в лицей " Тайдуотър " в Норфолк, Вирджиния.

Пътуването е част от обиколката му " Да върнем Америка в релси " за разпространение на неговия инфраструктурен проект на стойност 2 трилиона $ и проекта му на стойност 1,8 трилиона $ за американските фамилии.

Планът на Байдън включва 1 трилион $ за обучение и грижа за децата за интервал от 10 години и 800 милиарда $ под формата на данъчни заеми, ориентирани към фамилии от междинната класа и такива с ниски приходи.

Включени са и 200 милиарда за безвъзмездна предучилищна подготовка и 109 милиарда за гратис двугодишно образование в общински лицей , без значение от прихода, заяви Белият дом.

Предстои в четвъртък Байдън да посети Лейк Чарлз и Ню Орлийнс в щата Луизиана, а на следващия ден вицепрезидентката Камала Харис ще е в Милуоки.

Байдън даде обещание да работи и с демократите, и с републиканците в Конгреса в търсене на общо съглашение. Не е ясно обаче дали ще успее да убеди опозицията да поддържа проекта му, който ще докара до по-високи налози за богатите.

На 12 май президентът ще се срещне със законодатели от двете партии в Белия дом в търсене на съгласие за проекта.

Конгресът е поляризиран, а демократите имат нежно болшинство в камарата на представителите и в Сената. По време на кандидатпрезидентската си акция Байдън даде обещание да работи с републиканците, само че огромното му законодателно достижение - проектът за възобновяване след пандемията на стойност 1,9 трилиона, беше утвърден без гласовете на републиканците.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР