Президентът на САЩ Джо Байдън би обмислил лични санкции срещу

...
Президентът на САЩ Джо Байдън би обмислил лични санкции срещу
Коментари Харесай

Байдън плаши Путин с персонални санкции

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън би обмислил персонални наказания против Владимир Путин, в случай че Русия нахлуе в Украйна. Пред кореспонденти Байдън отговори с " да " на въпроса дали би наложил наказания персонално на съветския президент при положение на офанзива. Той сподели, че сходно прекосяване на границата на Украйна би имало " големи последствия в международен мащаб " и би могло да се равнява на " най-голямата инвазия след Втората международна война ".

Съединените щати и техните съдружници ще подхващат дейности и против Беларус, в случай че територията й бъде употребена за нахлуване против Украйна, съобщи представителят на Държавния департамент Нед Прайс.

Паралелно с това от администрацията на Байдън обявиха, че работят с доставчиците на нефт и газ от целия свят, с цел да усилят доставките за Европа при положение на преустановяване на тези от страна на Русия, написа " Ню Йорк Таймс ".

Русия реагира яростно на мненията и упрекна Съединени американски щати и НАТО, че " наводняват " Украйна с оръжия и западни съветници. " Няма пояснение за това какво прави американският флот наоколо до съветския бряг ", се споделя в изказване на Постоянното посланичество на Москва в Организация на обединените нации.

" Броят на съветските войски, събрани по границата на Украйна и окупираните територии на Украйна, е огромен ", съобщи украинският външен министър Дмитрий Кулеба, визирайки анексирания от Москва Крим и следените от сепаратистите елементи на Източна Украйна. Той разяснява, че " това съставлява опасност за Украйна ", само че е " незадоволително за пълномащабно нахлуване ". Коментарите му са в контрастност с тези на западните съдружници на Киев, в това число Съединени американски щати, които предизвестиха, че Русия може да нападна всеки миг.

На 28 януари ще се организира телефонен диалог сред съветския президент Владимир Путин и неговия френски сътрудник Еманюел Макрон, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

По-рано Макрон съобщи, че диалозите ще дадат опция да се получи " обяснение " за тактиката на Москва за Украйна. " Нормандският формат на договаряния би трябвало да бъде непокътнат ", сподели още той в навечерието на срещата в Париж на политическите съветници на преговорния формат от Франция, Германия, Русия и Украйна. Френският президент изрази изрично противоречие с мнението на присъстващите публицисти, че четиристранният формат за споразумяване на украинския въпрос " не е потребен ". Според него " каналите за полемика и разговор в никакъв случай не би трябвало да бъдат изоставяни ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР