Президентът на САЩ Байдън одобри разполагането на още една ракетна

...
Президентът на САЩ Байдън одобри разполагането на още една ракетна
Коментари Харесай

NYT: Байдън одобри предоставянето на още една система "Patriot" на Украйна

Президентът на Съединени американски щати Байдън утвърди разполагането на още една ракетна система " Patriot " в Украйна, написа The New York Times, базирайки се на висши чиновници на администрацията и военните.
 
Отбелязва се, че решението на Байдън е взето предходната седмица след поредност от срещи на високо ниво и вътрешни диспути за това по какъв начин да се отговори на незабавните потребности на Украйна за подсилване на противовъздушната защита, без да се заплашва бойната подготвеност на Съединени американски щати.
 
Според публични лица втората система " Patriot " от Съединени американски щати ще дойде от Полша, където е защитила ротацията на американските войски, които се завръщат в Съединени американски щати. Комплексът може да бъде ситуиран на фронтовата линия през идващите няколко дни, според от поддръжката или модификациите, от които се нуждае.
 
Представители на администрацията се надяват, че разполагането на друга американска система " Patriot " ще подтикне съдружниците да създадат същото.
 
По-рано министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин и други високопоставени чиновници на Пентагона приканиха европейските съдружници да трансферират системите си в Украйна.
 
" Има страни, които имат " Patriot " и ние продължаваме да привличаме тези страни ", сподели Остин на съвещание на комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите на Съединени американски щати през април.
 
Системата за противовъздушна защита " Patriot " е най-скъпото оръжие, което Съединени американски щати са доставили на Украйна, с обща цена от към $1,1 милиарда: $400 млн. за системата и $690 млн. за ракети.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР