Президентът на Сърбия съобщи в петък, че резултатът от срещата

...
Президентът на Сърбия съобщи в петък, че резултатът от срещата
Коментари Харесай

Вучич: Нулев резултат след срещата за кризата в Косово

Президентът на Сърбия заяви в петък, че резултатът от срещата сред висшия комисар на Европейски Съюз по външна политика и сигурност Жозеп Борел и специфичния представител на Европейски Съюз за разговор сред Белград и Прищина Мирослав Лайчак с министър-председателя на Прищина Албин Курти е “нула ”.

“Борел и Лайчак приказваха с мен за това, което имаха като тематика на диалога с Курти, и не бяха оптимисти. Както знаех авансово. Помолих ги да ме оставят да позная какъв е резултатът и допуснах – резултатът е нула “, сподели той.

Вучич акцентира, че Прищина има намерение да продължи да упражнява със мощ спомагателен напън върху сръбския народ, „ да продължи да малтретира нашия народ ”.

На въпрос дали Борел и Лайчак са създали някакво съответно предложение за решение на обстановката след отдръпването на сърбите от косовските институции, Вучич споделя, че е мъчно да се направи рационално предложение, когато се знае кой е отговорен.

„ Знаете, че това е Курти, само че той има отбраната на доста могъщи страни, които му споделят да прави, каквото желае. Така че какво могат да създадат Борел, Лайчак? Курти може да прави каквото си изиска, той постоянно ще има поддръжката на Германия и Англия “, сподели сръбският президент.

Коментирайки апела на Вьоса Османи да се дефинира дата за избор на нови кметове на четири общини в Северно Косово след оставките на сърбите, Вучич съобщи, че “те просто желаят да ни кажат, че желаят да изгонят сръбския народ от северната част на страната ”.

„ На тези избори не могат да вземат участие повече от 1500 души, колкото са албанците, бошняците, и ще доведат 200 сърби, на които заплащат. Другите няма да излязат и това няма да значи нищо за сърбите. Но това значи, че те не желаят сърбите в системата, те желаят да ги изгонят от Косово. Сърбите няма да изоставен Косово, само че това ви приказва какъв брой доста желаят да провокират вълнения и безпорядък. За вас е ясно, че те се готвят за това и че някой ги поддържа в тези мръсни войнствени планове “, акцентира Александър Вучич.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР