Президентът на Сърбия съобщи днес, че е получил предварителната дата

...
Президентът на Сърбия съобщи днес, че е получил предварителната дата
Коментари Харесай

Путин определи предварителна дата за среща с Вучич

Президентът на Сърбия заяви през днешния ден, че е получил предварителната дата 25 октомври за срещата с президента на Русия Владимир Путин.

Попитан за срещата с и обстановката в енергетиката, Александър Вучич сподели, че единствено несериозни хора могат да настояват, че тя е изцяло постоянна и безвредна.

Смятахме, че на международния пазар ще падне, само че нашите разбори не се оказаха верни, цитира РТС думите на президента.

„ Днес на борсата в Холандия, която е референтна за Европа, цената на газа е 1200 $ за 1000 кубически метра. А ние купуваме газ за 270 $ “, изясни Вучич.

Той напомни, че Сърбия има контракт за импорт на газ от Русия на тази цена до края на годината, и сподели: „ Представете си какво ще вършим след 1 януари “.

Според информацията, Сърбия употребява приблизително 6,5 милиона кубически метра газ, а се чака тези равнища да доближат 11 милиона кубически метра.

" Освен това през днешния ден отчасти зареждаме сръбската електроенергийна система с газ, с цел да имаме цялостно доставяне и по-изгодна цена на електрическата енергия ", добави президентът.
 Вучич: Великите сили ще изискат изгубването на Република Сръбска до пролетта Вучич: Великите сили ще изискат изгубването на Република Сръбска до пролетта
Великите сили ще изискат изгубването на Република Сръбска до пролетта и Сърбия ще бъде подложена на огромен напън. Това заяви президент...

Вучич сподели, че газовите складове на Сърбия са цялостни, само че газът в тях се пази „ за черни дни ”.

Според шефа на " Сърбиягаз " Душан Баятович, въпросът с цената зависи от Путин.

Това, което руснаците оферират в този момент - 70% от пазарната цена и 30% от формулата на нефта, което е към 780 $, значи, че цената би била три пъти по-висока от сегашната.

Според Вучич, цената на газа за индустрията няма да е толкоз ниска, колкото е сега, само че сигурно ще бъде по-добра от където и да е в Европа.

В момента Сърбия внася сред 9 и 10% от, което е доста скъпо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР