Президентът на Сърбия обяви, че е изключително доволен от постигнатото

...
Президентът на Сърбия обяви, че е изключително доволен от постигнатото
Коментари Харесай

Вучич: Подписаното споразумение е между Сърбия и САЩ

Президентът на Сърбия разгласи, че е извънредно удовлетворен от постигнатото от водената от него делегация на срещата в Белия дом. Сръбската делегация подписа двустранно съглашение със Съединени американски щати за икономическо съдействие с Прищина, а не тристранен документ, посочи той. В него Прищина не е упомената като индивид на интернационалното право, съобщи БГНЕС.
В рамките на визитата си във Вашингтон по покана на специфичния делегат по разговора – Косово Ричард Гренел, Вучич е провел повече от 15-минутен диалог в Овалния кабинет с Доналд Тръмп, на който са били разисквани връзките сред Сърбия и Съединени американски щати, а американският държавен глава е изразил предпочитание да посети Белград.
 Вучич: Не договаряме признание на независимостта на Косово Вучич: Не договаряме признание на независимостта на Косово
Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че точката за признаването на самопровъзгласената република Косово е отстранена от дневния...
По оценка на сръбския президент, подписаното съглашение е обвързвано директно с контролиране на връзките с една от най-големите сили в света, с помощта на което се позволяват някои стопански, както и политически въпроси, които са извънредно „ мъчителни за страната ни ”.
Предвидено е в Белград да отвори порти посланичество на американския фонд „ Loom ”, което ще бъде мощен сигнал за всички вложители и демонстрира заинтересоваността на Съединени американски щати да работи със Сърбия.
Американците ще преглеждат взаимно със сърбите значими планове като построяването на пътя за Прищина. Договорено е и построяването на железопътната линия и свързването на Прищина с Централна Сърбия през Мердаре.
Припомняме, че през днешния ден Белият дом разгласи за реализирано „ историческо съглашение ”, в което Сърбия и Косово са се договорили за нормализация в региона на стопанската система.
 Черна гора след вота: Европейски Съюз чака доста работа, а Русия планува битка за оцеляване на Джуканович Черна гора след вота: Европейски Съюз чака доста работа, а Русия планува битка за оцеляване на Джуканович
" Резултатите от изборите демонстрират, че печелим 40 места в Народното събрание. Оставаме най-силната партия в страната. Рано е да се приказва за кра...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР