Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и

...
Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и
Коментари Харесай

Вучич: Позицията на Сърбия по отношение на Русия ще бъде още по-трудна след смъртта на Навални

Президентът на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. сподели, че без подозрение позицията на Сърбия във връзка с Русия ще бъде още по-трудна след гибелта на съветския опозиционер, съобщи Танюг, представени от Българска телеграфна агенция.

В изявление за сръбската телевизия “Първа ” Вучич разяснява през вчерашния ден, че въпросът не е някой да пристигна и да каже на Сърбия да вкара наказания против Русия, защото това не е допустимо.

" Случилото се с Навални, естествено, е трагично, когато толкоз младеж изгуби живота си, " сподели Вучич в изявление за телевизия " Първа ".

Руският опозиционен политик умря в петък (16 февруари) на 47 години в наказателна колония в Арктика, където излежаваше 19-годишна присъда.

Сръбският президент уточни, че не желае да спекулира какво се е случило с Навални, защото не е следствен орган.

Не съм толкоз интелигентен, като всички по света, които знаят всичко авансово. Това е въпрос за политическите анализатори, не за президента на една страна. Дали обаче позицията ни ще бъде по-трудна - нямам никакви подозрения в това, добави той.

Вучич, който бе подложен на критика от медиите за това, че не е приветствал речта на брачната половинка на Навални, Юлия Навална, на Мюнхенската конференция по сигурността, разяснява въпроса за първи път, отбелязва ДПА.

В изявлението той сподели, че по време на речта на Навална той се е държал почтено като човек, който показва състрадание към някого, изгубил непосредствен. По думите му Навална е седяла преди този момент до него в залата, само че той не я е разпознал.

До мен седеше жена. Наистина нямах концепция коя е. Погледнах й баджа, само че той се беше обърнал наобратно и не можах да видя коя е дамата. Виновен съм, че не знаех, коя е дамата, сподели Вучич.

На видеозаписи, оповестени от сръбски медии, се вижда, че въпреки Вучич да се изправи след речта на Навална, за разлика от всички останали в публиката, той не ръкопляска.

Във външната си политика Вучич се пробва да балансира сред Русия и Запада. Въпреки че Сърбия, която се стреми към участие в Европейски Съюз, неведнъж е осъждала нахлуването на Русия в Украйна, до момента не се включила към интернационалните наказания против Москва. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР