Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и

...
Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и
Коментари Харесай

Вучич: Уважавам Русия, служа само на Сърбия


Президентът на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. съобщи през днешния ден, на втория ден от парламентарното съвещание по въпроса за Косово, на което се показва отчет за договарянията с Прищина от 1 септември до 15 януари, че за разлика от някои представители на опозицията той почита Русия, а не ѝ служи, и че служи единствено на Сърбия, съобщи Танюг.

В отговор на депутата Иван Костич от придвижване Двери, който го попита за какво е прекратил институционалното съдействие с Русия, Вучич напомни, че е единственият, който се е срещал с съветския външен министър Сергей Лавров на съвещанието на Общото заседание на Организация на обединените нации през септември.

" От какво тъкмо се оплаквате? Не знаете или просто сте не запомнили тази среща. Мислите ли, че би трябвало да слагаме Сърбия под напън и да го вършим всеки ден? Какво сме създали против съветските ползи, че седим и страдаме, не им се бъркаме в ползите. Всеки ден виждам истории за сръбски доброволци. Сърдил ли съм им се в миналото, че оказват помощ? Никога не съм канил Навални или някой различен ", сподели той.

Вучич уточни, че главното е, че геополитическите условия за Сърбия са по-лоши, а не по-добри, и са най-лошите за последните 10-15 години.

Той прикани опозицията да гледа по-реалистично на обстановката и сподели, че е изложен на офанзиви и напън на всички места, където се появи, поради невъвеждането на наказания против Русия.

" И не съм желал признателност от никого, тъй като с това не защитавах Русия, а свободата на Сърбия да има своя позиция. Какво желаете, да преговаряме или да не преговаряме за Косово? Кажете ми какво ще получим, в случай че не преговаряме. Оттеглянето на вложенията е нещо, което не бих поискал на никого. Руснаците се оправиха добре, само че глобите оказаха въздействие - сигурно огромно. Всеки, който ви каже противоположното, ви мами ", сподели Вучич.

Сърбия може би ще би трябвало да вкара наказания против Русия, сподели още Вучич пред депутатите. Той добави, че не е благополучен от това, само че Белград към този момент заплаща цената, тъй като не го е сторил до момента.

Той сподели, че се " моли на Бог " мирът да се възцари допустимо най-скоро и добави, че думата мир е неразрешена на всички места.

" Имам правилни връзки с президента Владимир Путин, не би трябвало да си играем с него и да пренебрегваме евентуалните закани, идващи от Запад. Това не е въпрос на обич, а на оцеляването на страната ни. Ако участвахме по-малко в риалити излъчвания и гледахме страната си, щяхме да имаме повече триумфи ", сподели Вучич.

Той повтори, че вчерашните събития в Народното събрание, когато се стигна до напрежение, конфликти сред депутати от ръководещите и опозицията и обиди, са били срамни и неприятни за Сърбия и ужасни за опозицията.

" Това не е решение, в този момент сте в институциите, говорете с причини, това е политика. /Албин/ Курти и хърватите и техните медии се радваха и всички са на ваша страна ", сподели Вучич, обръщайки се към опозицията, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР