Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и

...
Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и
Коментари Харесай

Вучич: Международната общност е на страната на Косово

Президентът на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. сподели през днешния ден, че позицията на Сърбия, когато става въпрос за Косово, не е лека поради сърбите, които подлагат на критика всяка стъпка на страната, само че и поради интернационалния фактор, който е правилен на срещите, само че в същината си е на страната на Косово, съобщи Танюг.

„ Не би трябвало да крием това, в действителност (международният фактор) ще бъде на страната на Прищина и ние сме тук сами и няма от кого да получим помощ в този миг. Не съществува човек, който може да ни помогне и по тази причина за нас е значимо да продължаваме да развиваме страната, да отваряме заводи, да се провираме през иглени уши, да дриблираме с дребни стотинки, само че да бъдем мощни, единни и да запазим своята страна Сърбия “, сподели Вучич.

Косово и Сърбия реализираха в сряда съглашение за преустановяване на траялия близо две години спор за регистрационните номера на колите в Северно Косово.

Председателят на Европейското придвижване на сърбите от Косово и Метохия сподели по-рано, че Канцеларията за пререгистриране на коли в Рашка е затворена и няма да има нови регистрации с КМ номера. Те ще бъдат „ непокътнати “ до момента в който изтече срокът им, а чак тогава регистрационните номера ще бъдат RKS.

Вучич напомни, че още през 2011 година е подписано съглашение за регистрационните номера, а той самият „ се бори с ръце и нокти да резервира нещо, което е невероятно да се резервира, тъй като още през 2011 година е предадено “.

„ Получихме оставането на КМ регистрациите като знак на страната Сърбия, а не тъй като имат някаква друга стойност “, сподели Вучич.

Той добави още, че сръбският народ в Косово може да разчита на поддръжката на Сърбия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР