Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви снощи в интервю за

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви снощи в интервю за
Коментари Харесай

Вучич: Никога не съм се клел, че няма да въведа санкции срещу Русия

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи нощес в изявление за ТВ Първа, че в никакъв случай не се е заклевал, че няма да наложи наказания на Русия, заяви белградската организация Бета, представена от БТа.

" Не знам дали ще ни принудят, само че издържахме осем месеца “, сподели Вучич пред  ТВ първа като уточни, че някои са твърдели, че ще ги вкара незабавно след изборите.

Както сподели той, " до момента в който няма екзистенциална опасност за Сърбия, ние няма (да вкарваме санкции), ще следваме политика на самостоятелност и политика, която установихме с решенията на Съвета за национална сигурност “.

" Ако Сърбия бъде екзистенциално застрашена, ще се обърна към жителите и ще кажа, че би трябвало да го създадем поради това и това. Но този миг не е настъпил ", сподели сръбският президент.

На въпрос дали Русия ще прояви схващане, в случай че Сърбия й наложи наказания, той отговори негативно и добави, че " никой не ни схваща ".

По думите му " от Запада споделят: „ Кои сте вие, ​​малки сърби, желаете да водите своя политика, а сте и на европейския път! “, до момента в който " Русия счита, че Сърбия постоянно би трябвало да бъде с нея “.

" Не е почтено някой от Русия да е сърдит на Сърбия, ние сме единствената страна, която осем месеца не се е включила към нито една декларация против Русия, отнасяща се за наказания “, сподели Вучич.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР